lar_banner

Veckotips Malmö: Oklara identiteter och fnittrande lår


Veckotips Malmö: Vecka 41

Inbjudande audiowalk, lockande dans, fnittrande lår och isande galenskap – vi kan se fram emot scenkonst som låter kroppens muskler och nerver jobba! Från lek och glitter till krypande thriller.

 

Lisa Mårtensson & Oscar Steen “DÄDODAJ – Du är du och jag är jag”

Lisa Mårtensson, performancekonstnär, och Oscar Steen, videokonstnär och skådespelare och även gästskribent för Scenkonstguiden, har skapat ett interaktivt verk där vi som besökare är både publik och aktörer på samma gång. Vi bjuds in till en audiowalk och en loopande koreografi där vi tar vi del av beskrivningar och anekdoter från vardagslivet som fångats upp genom intervjuer och observationer i staden.

Med hörlurar som hjälpmedel rör du dig runt i detta interaktiva verk där vardagens handlingar och rörelser blir till koreografi med hjälp av instruktioner. Vrid huvudet åt höger och titta på det du ser…

Jag gillar när det experimenteras med rum, teknik och ingångar, och jag känner på mig att detta verk kommer bjuda på oanade vinklar och insikter. Det är inbjudande, läskigt och underbart spännande på samma gång!
 
Inkonst

Onsdag 11 oktober – fredag 13 oktober, 18.00 & 20.00

Paradigm

Jag kan inte riktigt svara på vad detta är, men jag är ändå lockad. Dansaren och bildkonstnären Dinis Machado bygger upp en scen runt publiken där vi får se “en kropp i arbete som producerar abstrakta symboler av konkreta material”. Dinis arbetar precis i brytpunkten där dansen möter bildkonsten och kommer skapa en egengjord folklore för kroppar med oklara identiteter genom fiktiva föremål, berättelser, rörelser, ritualer och musik.

Vad betyder det ens att skapa en egengjord folklore? Och hur gör en det? Och hur dansas en oklar identitet? Jag har ingen aning – men jag måste ta reda på det!

Verket har tagit fram under ett residens på Milvus Artistic Research Center (MARC) i Kivik.

 

Stenkrossen, Lund

Torsdag 12 oktober, 19.00

 

Lår

Se två dansare och fyra lår i denna dansföreställning helt tillägnad LÅREN – dessa fantastiska delar av kroppen! Wecollective gästar PotatoPotato med dansföreställningen LÅR , en lekfull show där låren hyllas, glittrar, fnittrar, känns igen, ifrågasätter och är självklara!

Låren är trötta på att hamna i skymundan, trötta på känslan av att vara pinsamma och jobbiga. Låren kan ändra form och storlek på ett sätt som ingen annan kroppsdel kan. Låren kan hoppa, dallra, byta riktning, vridas, skavas, skakas, kramas och brottas. Nu är det lårens tur, lårens första dag, deras tid att slå sig fria, komma fram, visa sin potential till rörelse och utseende.

Låt låren föra dig till PotatoPotato, och låt dem ryckas med av musiken, rörelsen och hyllningen! De kommer tacka dig.

 

PotatoPotato

Torsdag 12 oktober, 19.00 – Premiär!

Fredag 13 oktober, 19.00

 

Veronica’s Room

På lördag har Moomsteatern premiär för sin nya föreställning, och det ser ut att vara en riktig nagelbitare! Veronica’s Room är en thriller skriven av Ira Levin, författaren till kultthrillern Rosemary’s baby – så var beredda på härligt jobbiga magnerver, spända käkar och läskigt krypande oroskänslor… Perfekt för höstkvällen, om du frågar mig!

I det stora huset finns ett rum där tiden tycks ha stannat, som om Veronica fortfarande levde.
En isande balansakt mellan verklighet, fantasi, och galenskap.

 

Moomsteatern

Lördag 14 oktober, 19.00 – Premiär

Spelas därefter tom 26 november

 

 

Omslagsbild: Från LÅR av Wecollective.

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *