HLCInkonstwebb_banner

Veckotips Malmö: Myllrande scenkonstfest


Veckotips Malmö: Vecka 10

Experimentellt kunskapssökande, ritual om grädde och försoning, mörk saga om pengar och begär, och en myllrande fest. Vi har ett fantastiskt veckoslut att se fram emot!

 

Tlön “Human Life Center – learning through love making”

Det blir skola och klubb samtidigt när Tlön bjuder in till “experimentellt kunskapssökande” på Inkonst. Vi bjuds in att gemensamt undersöka frågan “vad skulle kunna göras annorlunda, om än bara för en kväll?”. Det handlar om kunskap och forskning, och vem som egentligen tillåts bedriva den. Genom dansande föreläsningar och doftande resonemang kan vi gemensamt glutta på dörren till helt nya kunskaper och nya sätt att tänka kring lärande.

Tlön har sökt upp och samlat människor som bokstavligt talat tar kunskapen i sina egna händer – allt från kockar och sexologer till skulptörer och ljuddesigners. Tillsammans med besökarna skapar de ett tillfälligt alternativ till konventionell vetenskap och forskning och försöker besvara vad som gått fel i vår tanke om utbildning.

 

Inkonst

Fredag 9 mars, 19.00-01.00

Lördag 10 mars, 15.00-04.00 – En del av Teaterns Dag (se nedan)!

 

Teaterns Dag

På lördag är det dags för det årliga händelsen Teaterns Dag! Det innebär att det händer saker på var och varannan scen i hela stan. Du köper Teaterns Dag-knappen för 60 spänn och kan gå på allt du bara hinner med! Hela programmet finns här, men här nedan har jag dragit fram några av mina egna favoriter:

 

The CAKE

Gruppen/platsen som kallar sig Fördärvet bjuder in till en konceptuell scenkonstfest där du kan skapa egna verk, framföra ett verk, käka tårta, ta del av performancehändelser, ta del av en ritual om grädde och försoning, snacka konst, lyssna till en ljudinstallation om oskulden och lyssna till en sexcyborgs bekännelser – bland annat! En fullspäckad dag där allt kan hända.

 

Fördärvet

Lördag 10 mars, 14.00-01.00

 

Europol, Eurotrash, EuroDisney, Eurosport, Eurodisco

Det är snart dags för en ny skådespeleriklass att lämna Teaterhögskolan, men först får vi alla möjligheten att ta del av nya examensproduktioner! Under Teaterns Dag presenteras den första av två – en med det fantastiska namnet Europol, Eurotrash, Eurosport, EuroDisney, Eurodisco.

Storyn:

En mörk saga om pengar, konsumtion, begär, girighet. Vi följer JvA, TBQ och DerM – tre personer som håller sig gömda i en nedgången lägenhet nånstans i den lilla skithålan Rotenburg an der Fulda mitt i theGloomyRuhr – på en resa som tar dem till penthouses i New York, bankvalven under thegatedcommunityofDisneylandEurope och vidare till slagfälten i Genua där kapitalismens och antikapitalismens sista uppgörelse på gatornas rökgranatsdimmiga slagfält slutligen sätter alla varumärken i brand. It´s time to disco!

Jag är lockad. Och att den är skriven av Malmös egna Jörgen Dahlqvist (Teatr Weimar) viskar om att vi kan förvänta oss nyskapande och experimentell dramatik direkt från samtiden.

 

Bryggeriteatern

Lördag 10 mars, 19.00

 

Teaterns Natt

Teaterns Dag förvandlas till Teaterns Natt! Det blir en minglande och myllrande fest kantad av performance, framträdanden och musik. Förutom Tlön som jag berättat om ovan, så kommer vi kunna se framträdanden av PotatoPotato, Julis magiska teater och studenter på Fridhems teaterlinje. Och utöver allt detta blir det pulserande klubb och musik under ledning av TV FEH.

 

Inkonst

Lördag 10 mars, 20.00-04.00

Teaterns Dag-knapp fram till 23.00, 120 kr efter 23.00

18 år fram till 23.00, därefter 20 år

 

 

Omslagsbild: Från Tlön “Human Life Center – learning by love making”

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *