emp_minnesstund_webb_9537

Veckotips Malmö: Minnen


Publicerades 2019-10-16

Veckotips Malmö: Vecka 42

I Malmö och Lund blir det en vecka för minnen, där vissa minnen kan vara trauman och andra något härligt som pastell och former.

 

MINNESSTUND

Malmö stadsteater spelar en föreställning som liknar en psykologisk thriller där en minnesstund står inför dörren.

Jon minns inte riktigt Sackarias, men det vill han inte säga till Sackarias mamma som ringer på dörren och berättar att Sackarias är död. Eftersom Jon var en av hans bästa vänner är han inbjuden till en minnesstund. Det svartnar lite för Jon, hur kan han inte komma ihåg sin gamla kompis?

Klassfotot får här agera som en påminnelse om vårt eget förhållande till minnen. Minns vi de människor som vi spenderade flera år med i skolan? Knappt. Och precis som i en thriller så är inget riktigt vad det först verkar som. Vems minnen ska vi tro på? Sen till den eviga frågan som finns i så många skepnader – om ingen minns dig, finns du ens då?

 

Malmö stadsteater, Intiman

Onsdag 16 okt kl 19.00

Torsdag 17 okt kl 19.00 

 

 

FLORENS

Florens är en one-women-performance byggd på Ellinor Ingvar-Henschens självbiografi.

Operasångerskan Ellinor Ingvar-Henschen är ensam på scenen med en flygel när hon sjunger, spelar och agerar fram huvudberättelsen i sin självbiografiska bok En sång om övergrepp, kärlek och mod. Klassiska arior (mest Puccini) blandas med musikaliska improvisationer och nykomponerad musik på ett sätt som aldrig tidigare har framförts av en artist.

Ett modigt verk som efterföljs av ett publiksamtal under ledning av psykolog Jeanette Niehof kring traumabearbetning.

 

Magle konserthus, Lund

Torsdag 17 okt kl 19.00

 
 

Vernissage Jo Hummel

Är du som jag som mår bäst när du omger dig av pasteller och genomtänkta former av symmetri? Då ska du bege dig till Nordic Art Agency på fredag, där den brittiska konstnären Jo Hummel har vernissage med soloutställningen TRANSFORMER II.

TRANSFORMER II, a solo exhibition of abstract collage by British artist Jo Hummel. We are delighted to welcome the artist, who will be at the Nordic Art Agency to introduce her stunning new body of mixed media work. Art, drinks and conversation.

 

Nordic Art Agency

Fredag 18 okt kl 17.00

 

 

Bild i bannern: Pressbild Minnesstund,Foto: Emmalisa Pauly

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *