EMP_memorywax_press_6543

Veckotips Malmö: Min mamma


Veckotips Malmö: Vecka 37

Centralt för Malmös vecka är att samtliga tips faktiskt har nån slags utgångspunkt i verkligheten. Det blir en kärlekshyllning till mammor, ljusfenomen och poeter.

Min mamma

En kärlekshyllning till mamman kanske man kan kalla denna föreställning. Det är Charlotte Engelkes som galet dansar, sjunger och snackar om piller och cigarettfimpar. Så här beskrivs Charlotte:

“Charlotte Engelkes är en genreöverskridande regissör och performanceartist som tveklöst rör sig mellan dans, teater, performance och opera – allt framfört på hennes eget högst personliga sätt. Hennes konstnärskap kännetecknas av humor, överraskningar, överdådiga kostymer och genial galenskap. Engelkes är en stor scenpersonlighet – färgstark, fantasifull och fullkomligen fantastisk.”

Sounds good to me! Dessutom är det öppen scen efter föreställningen där du kan spela din egen mamma eller dela din historia. Eller bara sätta dig ner och njuta av andras berättelser.

Dansstationen

Onsdag, 13 september 

 

Claroscuro

Det är gruppen Memory Wax som står bakom föreställningen Claroscuro som handlar om leken mellan ljus och mörker.

“Kan vi se ljus och färger även om vi blundar? Ser saker annorlunda ut i ett annat ljus? I Claroscuro får ni följa med på en upptäcksfärd som hyllar nyfikenheten, de vardagliga tingens hemligheter och förändringens kraft – där något slutar tar något annat vid.”

Låter som något jag skulle älskat som barn. Jag var och är fortfarande fascinerad av hur jorden funkar och att upptäcka vad ljus och mörker gör med ens bild av verkligheten slutar inte att förvåna, tycker jag. Så har du ett barn i din närhet, gå och se Claroscuro!

Barnens scen

Onsdag-torsdag och söndag, 13-14 och 17 september

 

Ask Me Where I’m From

På lördag sker det ett lecture performance, eller performanceföreläsning om en ska snacka svenska, på Krets i Malmö. Det är i samband med utställningen Parataxis som Sara Collier är inbjuden att snacka om poeter. Så här står det:

“Poeten har alltid haft en central roll i varje social grupp som berättare, historiker och underhållare. I denna eklektiska föreläsning kan poetens roll vara agitatorns, musikerns eller samlarens.”

Poetens roll tycker jag är spännande, då det känns som att den är central men ändå utanför på något sätt. En fluga på väggen, men som ändå är i centrum. Så känner ni som jag, att en performanceföreläsning om detta vore nåt för er. Ta er då till Krets på lördag!

Krets

Lördag,  16 september

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *