hero_banner

Veckotips Malmö: Lagom pålästa tjejer räddar världen


Veckotips Malmö: Vecka 45

Vi är duktiga, feministiska tjejer som gör teater, vi äter mat som smakar kärlek och uppbrott, vi gör ett besök i The Glueuniverse och så hinner vi med att ta ett uppdrag som hemlig agent och rädda världen. Allt detta i Malmö, och på en halv vecka!

The Gatsby Maze Escape Room

Prisbelönade Bombina Bombast verkar alltid ha något banbrytande och nyskapande på gång, och det är alltid lika spännande att se vad de hittar på härnäst. Vad de har hittat på nu? De tar escape room-konceptet, men ger det sig egna unika twist och blandar in VR-teknik och liveskådespel i det hela. Här ska 3-4 personer gemensamt, och på under en timme, avslöja en korrupt minister som låtit privata företag köpa ut statliga oljedepåer till kompispris för att ta sig ut ur ett rum. Du får ta på dig rollen som Moment Alterer, en hemlig agent som reser tillbaka i tiden för att rädda framtiden. Kommer ni lyckas?

Endast 3-4 personer per föreställning, och en måste förboka innan!

The Gatsby Maze, Stortorget 9

Onsdag 8 november: 16.00, 17.30, 19.00, 20.30 – Premiär och SLUTSÅLT!

Torsdag 9 november: 16.00, 17.30, 19.00, 20.30

Fredag 10 november: 16.00, 17.30, 19.00, 20.30

Lördag 11 november: 14.30, 16.00, 17.30, 19.00, 20.30

Söndag 12 november: 13.00, 14.30, 16.00, 17.30, 19.00

Spelas därefter tom 30 december

Limmerskan och The Glue Movement

Jag skulle rekommendera alla att skaffa ett alter-ego, en alternativ persona som ger dig möjlighet att utveckla delar av dig själv som inte får möjlighet att gro bland vardagens inrutade mönster och jag borde-samhällets vakande öga. Ett radikalt redskap, eller ett lekfullt och lustfyllt tidsfördriv!

På Malmö Dockteater får vi möta konstnären och skådespelaren Ellen Norlunds alter-ego Limmerskan (The Glue Girl), ett skugg-jag som har skapat sitt eget universum där hon relaterar allt till lim och lagning.

Vi bjuds in till Limmerskans laboratorium. I ett flytande repetitivt limmande och söndrande, lagande och krossande, klippande och klistrande med de bilder, melodier och material som finns i vår vardag formas en alternativ verklighet – The Glueuniverse.

Limmerskan och The Glue Movement är en föreställning, en installation, ett fanzine, ett rum för sökandet efter de förlorande delarna och närstudier av stelnande limbubblor. Vad lagar du? Vad är det som har gått sönder? Minns du lukten av ditt barndomslim? Genom lim och sköra material närstuderas trasigheten hos minnen, kroppar och drömmar. Det är en undersökning av ensamhet och av längtan efter att höra till, att vara någon annan, att bryta sig fri.

Malmö Dockteater

Fredag 10 november, 19.00 – Urpremiär!

Söndag 12 november, 19.00

Spelas därefter tom 19 december

 

Lagom väl pålästa feministiska tjejer som samlas i en grupp för att belysa ett feministiskt ämne som för sin tid är mer eller mindre aktuellt

Säg den titeln snabbt tio gånger! Vad som händer då? Utan att testa kan en inte veta! Men vad jag kan gissa mig till är att tungan har fått träning och du har påbörjat undersökningen som sen fortsätter igen på Inter Arts Center på lördag. Här undersöks duktig teater och duktiga flickor, och kanske ett inbyggt kvinnoförakt, eller självförakt?

Spännande folk står bakom detta, så det har bra förutsättningar att bli bra. Eller tråkigt? Eller bra på det tråkiga sättet? Eller tråkigt på ett bra sätt? Eller bara kul.

När jag tänker på Duktig Teater om det finns eller kanske mer duktiga flickor som gör teater tänker jag på tråkig teater. Det kanske är ett inbyggt kvinnoförakt från min sida. Eller ett självförakt. Jag lägger ut det fritt för tolkning. Jag föreställer mig i alla fall lagom väl pålästa feministiska tjejer (jag tänker mig alltså inte forskare, doktorander eller professorer) som samlas i en grupp för att belysa ett feministiskt ämne som för sin tid är mer eller mindre aktuellt.

 

Inter Arts Center

Lördag 11 november, 19.30

 

Studie i kärlek smaksatt av Tareq Taylor

Jag är ett riktigt fan av föreställningar som aktiverar flera av mina sinnen, och jag är ett stort fan av mat. Det borde betyda att jag kommer ÄLSKA den här föreställningen!

Teater InSite, Moomsteatern och Kockeriet har slagit sig samman och ger oss en resa genom livets och kärlekens olika faser – bland hjärtats pulserande, känslornas berg och dalbanor, passion och uppbrott. Föreställningen är smaksatt (!) av krögaren Tareq Taylor (som bland annat vann TV4as Kockarnas Kamp i år), och allt ätbart är veganskt och fritt från nötter. Gå all in i detta smakrika experiment!

Följ med våra färgsprakande karaktärer på en vandring i hjärtats labyrint och låt dina 7 sinnen uppleva kärlekens olika faser. Hur smakar förälskelsen? Hur luktar passionen? Hur ser längtan ut? Om uppbrottet har ett ljud – hur låter i så fall det? Och när vi tror att vi har dött – hur känns då uppståndelsen?

 

Bastionen

Lördag 11 november, 19.00 – Premiär!

Spelas därefter tom 16 december

 

 

Omslagsbild: Från The Gatsby Maze Escape Room.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *