aw_featured

Veckotips Malmö: Konst och sojakorv


Konstnärlig AW, konst i nattklubbsformat, fascinerande fotografi och mys i vintermörkret – det här veckotipset innehåller allt du behöver för att hålla humöret uppe i gråa november.

 

AW med Babels Rehab

Jag blev så glad när jag ramlade över detta att jag spontant utbrast “hurra!”. Jajjemän. Lyssna bara på detta:

Kom på After Work i Det postapokalyptiska hantverkskollektivet Babels Rehab. Denna gång är AW:n del ett av två workshops där vi tillsammans bygger en växtvägg. Öppet för barn och vuxna. Baren är öppen och sojakorv och surkål kommer att serveras!

Konst! Gemensamt skapande över åldersgränser! Sojakorv!

Babels Rehab är en fiktiv ramberättelse utformad av konstnären Nina Jensen. Ett av rummen på Skånes konstförening är en portal till en annan värld – en postapokalyptisk värld byggd av ihopsamlat skräp, spillvirke, gamla förpackningar och annat upphittat material. I en workshopsetting vävs dina berättelser samman med andras i den pågående historien om det postapokalyptiska hantverkskollektivet Babels Rehab – ett mytomspunnet kollektiv som skapar hopp i en söndertrasad framtid.

 

Skånes konstförening

Torsdag 24 november, 18.00

 

Gender Fuck(er)

En kan lita på att Dansstationen levererar högklassig och intressant konst för oss att njuta av – för så är också fallet denna vecka! Till helgen kan vi kika in Gender Fuck(er), ett verk som ser på heterosexualiteten med queer blick och som utmanar de traditionella föreställningarna om manligt/kvinnligt.

Gender Fuck(er) är rockkonsert, tragedi och nattklubb i ett och samma andetag.

 

Dansstationen

Lördag 26 november, 19.30

Söndag 27 november, 15.30

 

Francesca Woodman: Om att vara en ängel

Moderna Museet visar en stor samlingsutställning med fotografier av Francesca Woodman – en amerikansk fotograf som under sin alltför korta levnad skapade verk som fortsätter att fascinera och inspirera. Hennes fotografier undersöker frågor kring genus, representation, sexualitet och kropp och hon använder sig ofta av självporträtt av sig själv och av sina nära vänner. Bilderna ger oss mystik, intimitet och närhet samtidigt som de skapar känslor av klaustrofobi och surrealistiska drömmar.

 

Moderna Museet

Torsdag 24 november – söndag 27 november, 11.00-18.00

Därefter tisdagar – söndagar tom 19 mars 2017

 

Vinterafton

Skillinge Teater bjuder in till värmande kvällsunderhållning när kylen tränger på som värst – en riktig mysbomb! Det vankas trerätters och konstnärlig underhållning som ger nya intryck i vintermörket.  Kvällen leds av Skillinge Teaters kommande verksamhetsledare Nils Peder Holm och Karin Johansson-Mex.

När kylan och mörkret rullar in över landet behöver vi de varma platserna där vi kan mötas såväl i tanke, i skrattet och det mänskliga igenkännandet.  Detta är väl vad juletid egentligen handlar om – att dela en stund tillsammans, att få syn på varandra i en stund av gemenskap, skratt och igenkännande insikter.

 

Skillinge Teater

Söndag 27 novmeber, 19.00 – Premiär

Därefter enstaka tillfällen tom 29 december

 

Omslagsfoto: Från Babels rehab

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *