OlofRunsten_Jaktlaget_Foto_Milja-Rossi2

Veckotips Malmö: Skratta och jaga


Publicerades 2019-04-10

Veckotips Malmö: Vecka 15

Är du i Malmö i veckan? Då kan du se en operakomedi, delta i ett jaktlag eller ta del av kroppspoesi.

 

 

Olof Runsten “Jaktlaget”

Är du nyfiken på vad som händer i ett jaktlag? Vad som förenar och vad njutningen är? Eller är det kanske du som är jagad?

Jaktlaget är ett interaktiv verk där du som publik får utforska en värld av jakt. Det hela kommer utspelas inomhus, men trots det är det lika bra att gå in i mentaliteten att det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder.

Det tycker att ögonblicket innan jakten börjar är det bästa, och det ögonblicket är varför de fortsätter och varför de älskar vad de gör. De tycker att det är ett ögonblick av potential. Föreställ dig: vad som helst kan hända. Det är fantastiskt, tycker de.

Följ med till skogen och upplev jakten med alla dina sinnen och få svar på frågan om du jägare eller jagad?

 

Inkonst

Fredag 12 april – Lördag 13 april kl 20.00

 

 

Komedi på en bro

Vad sägs som att se en komedi på en bro som utspelar sig under kalla kriget i operaform? Visst låter det spännande! Handlingen utspelar sig på en bro, dit en kommer ut med ett pass men inte längre, då passet inte gäller i andra änden.

En efter en fastnar karaktärerna på bron och i detta ingenmansland tar handlingen sin början.

Kalla kriget känns som en given premiss och det ihop med att operan också är en komedi låter genialt.

Verket komponerades 1935 av den en tjeckiske tonsättaren Bohuslav Martinu och sätts nu upp på Operaverkstan med fem sångare och fyra musiker. Operaverkstan är Malmö Operas barn– och ungdomsavdelning, men spelar givetvis även för stora barn så som vuxna. Det är också ett laboratorium för opera där det experimenteras med konstformen.

 

Malmö Opera, Operaverkstan

Lördag 13 april kl 18.00

 

 

Kropp framför spegeln

Teater Peacock sätter upp sin tredje poesiföreställning, denna gång med utgångspunkt i en diktsamling av poeten Angela Garcia.

Med stöd av dikterna tolkas och återspeglas drömmar och mardrömmar. Genom gestaltande tal, dans, musik, ljuseffekter och filmer tolkas texter.

Hur kan poesi ladda en kropp? Peacock vill uppmuntra till andra sätt att läsa, uppmuntra läsningen utanför det mediala och bekräfta att skriva eller att läsa är som att vidröra kroppen.

Om detta också kommer vara en kroppslig föreställning för publiken återstår att se. Kanske kan orden kittla dig eller bli som en omfamning. Att ord kan bilda en kropp är logiskt för mig och kanske även för dig efter denna föreställning.

 

MAF, scen 1

Lördag 13 april – Söndag 14 april kl 16.00

 

 
Bild i banner: Pressbild Jaktlaget foto: Milja Rossi

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *