HansAppelqvist_banner

Veckotips Malmö: Inte som något annat


Veckotips Malmö: Vecka 35

Teater utan skådespelare, drömsk fantasi, älskad musikal och spektakulär dansbattle. Malmö ger oss stimulans för kropp och själ!

AUTOMATA

Teater helt utan skådespelare, har ni hört på maken?! Erik Holmström och Malmö Dockteater, som tidigare gjort de uppmärksammade föreställningarna Funktionell dumhet och Golem, kommer ny med nytt! Nu samarbetar de med Orionteatern i Stockholm i denna skådespelarlösa teaterföreställning utan klassisk handling. Här innehas istället huvudrollerna av material, form, ljud och rörelse. Inspirationen kommer bland annat från den ryska konstnären Kazimir Malevitj och hans ambition att skapa en konst där form, färg och material i sig själv var konstens mening och innehåll.

Erik Holmström säger såhär om föreställningen:

Jag vill ge publiken tillfälle att fascineras av mekanik, objekt, komposition och rörelse, delar som vanligtvis är underordnande texten och skådespelarna. Människor och berättelser hamnar automatiskt i förgrunden i ett scenrum. Det blir ett hinder om man vill göra abstrakt scenkonst. Därför medverkar inga skådespelare i Automata.

Nyskriven musik av musikern och kompositören Dror Feiler och scenografi av Maja Kall. Urpremiären ägde rum i Stockholm i april, men i Malmö görs nu en uppdaterad version!

Malmö Dockteater

Söndag 3 september, 16.00 & 20.00

Spelas därefter tom 21 september

 

Hans Appelqvist live + artistsamtal

Hans Appelqvist låter inte genreindelningar och etiketter sätta gränser. I sitt konstnärskap tar han vad han gillar från vad det än kan vara, och gör det till en del av sitt eget språk. Nu på torsdag så presenterar han sitt senaste koncept – Swimming Pool – i en konsert som vad jag har hört “inte går att likna vid något annat”. Oldschool techno möter jazz och fransk impressionism i ett verk som leker med skeva sexuella och dystopiska teman, i en form som liknar en ljudbok och en drömsk fantasi.

Kom med en drömsk hjärna och ett skevt sinne så ska det nog gå bra det här!

Inkonst

Torsdag 31 augusti, 19.00

 

Spelman på taket

Musikalen som längre höll rekordet på att vara den mest spelade musikalen på Broadway (vem som nu håller rekordet har jag tyvärr inte koll på – nån som vet?) har premiär på Malmö Opera på lördag! Kanske känner du till låten Om jag hade pengar? Precis, den kommer från den här musikalen! Här får vi följa den fattige mjölkutköraren Tevje som brottas med att försöka bevara de judiska traditionerna samtidigt som döttrarna vill frigöra sig och bygga sina liv på verklig kärlek. Tevje menar att utan traditioner skulle de vara lika osäkra som en ”spelman på taket” (aha!). Kärlek, politik och familjekonflikt mitt bland den judiska förföljelsen och politiska motsättningar i Ryssland under det tidiga 1900-talet.

Varför inte slå på stort på lördag och dra på premiär? Ett fåtal biljetter finns fortfarande kvar!

 

Malmö Opera

Lördag 2 september, 18.00 – Premiär!

Spelas därefter tom 31 januari 2018

 

HOW WIZE ARE YOU? PART II

Om musikalpremiär inte känns “hurra!” så kanske detta gör det? Här blir det breakdance-tävling! Dansare från hela världen kommer vara på plats för att battla om vem som är “wizest”. Dansarna bedöms efter akrobatik, dans, musikalitet, karisma och karaktär. Dra dit och heja på!

Kom och upplev breakdance i hög klass, en spektakulär underhållning för hela familjen.

Palladium

Lördag 2 september

Uttagningar 17.00, finaler från 18.30

 

Omslagsbild: Hans Appelqvist

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *