GulFramtid_banner

Veckotips Malmö: Gryning och konfetti


Veckotips Malmö: Vecka 13

Vi tar del av en gryningsthriller från baksätet på en bil, har roligt på en onsdag, ser vad en kan göra med sju kilo konfetti och lyssnar till operakonstens största schlager.

Gul framtid

Jag är svag för scenkonstkoncept som låter konsten ta plats på oväntade platser. Som här, i Public Plots Gul framtid. Här bokar du ett helt baksäte på en bil, och får följa med på en svindlande resa genom Malmös svarta ekonomi, “en gryningsthriller i bil” som den beskrivs. Och inte nog med detta, här spelar också självaste solen en huvudroll. Föreställningen börjar redan 06.00 och gryningsljuset blir en del av scenbilden. Jag gillar’t!

I den tidiga gryningen ger sig två journalister iväg på ett wallraffreportage som inte bara kommer ställa deras politiska engagemang på sin spets utan också sätta deras vänskap på svåra prov.

Gul framtid är uppföljaren till Blue Dreams (även den utspelade sig i en bil).

 

Inkonst

Onsdag 28 mars, 06.00

Spelas tom 20 april

 

Oslipat med Simon Gärdenfors och Emma Knyckare

Oslipat är ståuppklubben som ser till att vi inte sitter och har tråkigt! Gång på gång blir vi levererade uttänkta roligheter framförda av komiker av klass. De som kommer se till att vår onsdag blir fylld med skoj är Simon Gärdenfors, Emma Knyckare, Josefin Sonck och Ina lundström.

 

Babel

Onsdag 20 mars, insläpp 19.00

 

Malin&Zink

En påsktradition kan en väl kalla det nu – för i år blir det tredje året i ras som magikern Malin Nilsson a.k.a Malmös egen magidrottning, och Markus Zink a.k.a den obstinate, konfettikastande tysken kör magishow på Victoriateatern under påskhelgen. Dra med släkten och vännerna på ett fartfyllt påskfirande!

Vi garanterar en hel en del osedda syner, fingerfärdighet i världsklass, minst en dekapitering, diverse hemmabyggda illusioner, cirka två ton skrot och sju kilo konfetti!

 

Victoriateatern

Torsdag 29 mars – lördag 31 mars, 19.00

 

Rigoletto

Och så kör vi opera på påskdagen! På Malmö Opera kan vi just nu ta del av Rigoletto, operan som innehåller “en av operakonstens största schlagers”, La donna è mobile (som framförs av karaktären hertigen där han visar sitt förakt för kvinnorna som han säger sig älska).

Som alltid med opera är det bra att veta storyn innan:

En förtvivlad far till en skändad dotter slungar en förbannelse över den hänsynslöse förföraren hertigen av Mantua. Förbannelsen riktas också mot hertigens förhärdade hovnarr Rigoletto som drivit skamlöst med fadern. Denna gång slår narrens skarpa tunga tillbaka på honom själv. Ty Rigoletto har en dotter som han försöker skydda från all världens ondska. Dottern Gilda hamnar i klorna på hertigen och den olycklige Rigoletto vill hämnas. I den tragiska historien låter förbannelsens verkningar inte vänta på sig.

Frågan som ställs är – kan man skydda sina barn från världens ondska?

 

Malmö opera

Söndag 1 april, 19.00

Spelas tom 1 maj

Spelas på italienska och textas på svenska

 

Omslagsbild: Från Gul framtid.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *