audio-1851517_1920

Veckotips Malmö: Grab them by the kapitalism


Veckotips Malmö: Vecka 20

Två slutproduktioner, en sjungande fredagkväll och en skrattig helkväll om Trump. Allt är nytt, inte en enda dammig, traditionell klassiker så långt ögat når.

 

Fridhems slutproduktioner

Fridhems folkhögskola har en av Sveriges bästa teaterlinjer och nu tar de sig till Malmö och bjuckar på sina två sluproduktioner. Två dagar av finfin teater. Först ut är Våren Vaknar Redux [Reloaded] som är en ombearbetning av Frank Wedekinds klassiska pjäs Spring Awakening där sex ungdomar upplever det sexuella uppvaknandet. Det sexualförnekande 1800-talet kommer gå i armkrok med vår nutid där nästan allt är tillåtet. Sen dagen efter blir det 69 Love Songs, där 9 människors vägar korsas och ställer frågan – Vad innebär det att säga “Jag älskar dig”. Dessutom är det helt gratis!

Bastionen

Onsdag, 17 maj – 14.00 och 19.00 (Våren Vaknar)

Torsdag, 18 maj – 14.00 och 19.00 (69 Love Songs)

 

Squeer sing-a-long

En fredagkväll med drag (båda betydelserna), karaoke och singalong. Ciceroner för kvällen är drag-karaktärerna Calle och Leffe som kommer bjuda på musikaliska godbitar ur det förflutna. Det teasas om att det kan bli Phantom of the opera till exempel. Det vill en ju inte missa. Genom historien har det blivit hela 35 stycken Sqeer-events, så ni som ännu inte är frälsta. Här är er chans! Vill du riva av en dänga? Gå in på fb-eventet och anmäl dig för tusan!

PotatoPotato

Fredag, 19 maj – 20.30

 

Kapitalism och moderskap

Skådespelarlinjen på Teaterhögskolan i Malmö levererar sin andra slutproduktion som dessutom är fyra i en. Det är ett samarbete med dramatikerlinjen, där studenterna skrivit varsin pjäs som nu är sammanfört till 3 timmar strålande scenkonst. Det blir en fars om ett lovande indieband i USA, ett kortdrama om en flickas vuxenblivande i en patriarkal samtid, en pjäs om Ofelias åtrå och en lesbisk western-fars. Ni hör ju, hela era väsen längtar efter detta! Och mitt också!

Teaterhögskolan i Malmö

Fredag, 19 maj – 19.00

Lördag, 20 maj – 13.00 och 19.00

 

Grab them by the balls

Yvonne Skattberg har tidigare gjort showerna “Alla har ADHD” och “Alla har Råd, en rapport från korttidsanställningsträsket”. Nu gör hon Grab them by the balls – en hel humorshow om Trump.

“Vi följde valdebatterna med häpnad – att en valdebatt kan låta som taget ur ett gräl från Paradise Hotel var verkligen en nyhet. Föreställningen uppstod i huvudet direkt när jag hörde att Trump hade vunnit. Vad händer när dörren till Vita Huset stängs? Vilka locker-roomtalks har vi missat? Man blir så nyfiken.”

Så strunta i att stanna hemma för PH, dra till Victoriateatern istället. Det lär bli en tragikomisk skrattfest!

Victoriateatern

Lördag, 20 maj – 19.30 

 

Omslagsbild: Creative Commons CC0

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *