05branden_hi-res_banner

Veckotips Malmö: Genremästare


Publicerades 2019-02-13

Veckotips Malmö: Vecka 7

Malmö ger oss fräsch dramatik, förtjusande sagoklassiker och brinnande postapokalyptisk thriller.

 

 

Ett självmords anatomi

– Formstark dramatik, stora namn och höga förväntningar.  

Susanne Osten regidebuterar på Malmö stadsteater! Och till alla skånes barnfamiljers förtret är det inte alls i något som riktar sig till små människor. Utan den här gången snackar vi undersökande och fräsch dramatik från vår tids England signerat Alice Birch. För er som inte känner till den här specifika pjäsen (Ett självmords anatomi) skall jag droppa att manuset läses i landscape mode och de tre tidsrummen, som dramat utspelas i, framförs simultant via trippla spaltmeter som får en annan att tänka partiturläsning snarare än dialoger.  

På fredag är det premiär! Så ring barnvakten, sadla på teaterkappan och vässa lyssnandet för här utlovas en hejdundrande resa på Intiman i Malmö. 

 

Malmö Stadsteater

Fredag 15 februari, 19.000 – Premiär!

Lördag 16 februari, 18.00

Visas därefter tom 3 april

 

 

Pojken och Stjärnan

– Svensk sagoklassiker i Lund. 

För en annan som är uppväxt med skymningssagor och Vilda bebin kliar det ordentligt i fötterna när Pelle Öhlund regisserar Barbro Lindgrens Pojken och Stjärnan. Den här småbarnspappan tippar på att kombon kommer vara oslagbar och jag kommer absolut släpa med min femåriga dotter som ett förkläde till min egen förtjusning.  

Offentlig premiär på söndag och biljetterna springer ut ur biljettkontoret så boka nu nu nu! 

 

Teater Sagohuset

Söndag 17 februari, 14.00 & 16.00

Offentliga föreställningar även 20 februari, 24 februari & 3 mars

 

 

Eremit

– postapokalyptisk thriller från 040s genremästare.

Under några år har Teater 23s repertoar präglats av stiligt utförda genreföreställnigar (om det är någon som använder den definitionen). Fulet, Väsen och Pici & Oso har både levererat stört bra teater för barn och unga samtidigt som de utforskat nya typer utav fiktioner och doppat ner tårna i traditionellt sett svåra teatergenrar som skräck, sci-fi och mysfantasy. Med Eremit dras saker åt det postapokalyptiska och med tanke på hur tacksam premissen är att spinna drama kring tror jag att 23an kommer ge oss ännu en nybliven klassiker som kommunicerar med såväl skånes kids som vuxna.  

Premiären för Eremit har redan varit så du kommer inte bli erbjuden någon röd matta men nu på torsdag står dörrarna öppna för dig. Eftersom huvudmålgruppen får tillgång till föreställningen via skolan så är offentliga föreställningar begränsade, så boka din plats innan denna pärla glider förbi!

 

Teater 23

Torsdag 14 februari, 19.00

Ges även 21 februari & 3 mars

 

 

Omslagsbild: Från Eremit, Teater 23. Gunilla Andersson, Björn Löfgren och Kajsa Ericsson. Foto: Amelie Herbertsson.


Om Oscar Steen

Oscar Steen, scenkonstnär och gästskribent för Scenkonstguiden. Jobbar som sufflör på Helsingborgs stadsteater. Han bosatte sig i Malmö 2007 har sedan dess hållit ett finger på stadens kulturpolitik, scenkonsten och dess relation till sin publik.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *