milky

Veckotips Malmö: Fräsch fotokonst och vita djur


Veckotips Malmö: Vecka 48

Välkommen till veckotipset för Malmö denna vecka. Vi löser ett mysterium, kikar in fräsch fotokonst, går på hynosshow och drar till Ballerup – häng med!

 

The Starling Angle – en afton på Otmoor mansion

Amatörteatergruppen Teater Rabiata bjuder på en  egenskriven mysteriepjäs i  sann Agatha Christie-anda. På herrgården Outmoor Mansion ligger grevinnan Silver inför döden. Hennes tillstånd har fått en mängd lustiga och mystiska individer att, mer eller mindre frivilligt, träffas på herrgården och konfrontera sitt förflutna.

Herrgården härbärgerar flera mörka hemligheter och risken är stor att det måste bli mörkare innan det kan bli ljusare igen…

Vi uppmanas att dra ihop ett gäng av våra mest klipska vänner (alla har vi väl en sån vän som alltid lyckas luska ut vem mördaren är i alla filmer och serier) för att tillsammans försöka lösa deckarpusslet. Rätt gissning ger nämligen belöning! Lagom avslappnat umgänge för att varva ner inför julen.

 

MAF

Lördag 3 december, 19.00  – Premiär!

Söndag 4 decmeber, 19.00

Spelas därefter tom 12 december

 

Floating Point

Nu kan du som befinner dig i Malmö få en smak av Göteborg – grattis! Eller ja, du kan kika in vad studenterna på Akademin Valands masterprogram i fotografi håller på med! För andra året i rad samarbetar fotogalleriet [format] med Valand och ger en samlingsutställning där det förutom visas masterelevernas verk också visas verk av tre av skolans lärare – detta för att få en större bild av var masterprogrammet befinner sig idag konstnärligt.

Gemensamt för de verk som visas i utställningen Floating Point är att de befinner sig i den rörelse som ett pågående arbete skapar. Det handlar sällan om en rak resa från punkt A till punkt B, utan är en färd som tar oväntade omvägar, stöter på hinder och hamnar i återvändsgränder, men där det också sker plötsliga genombrytningar och snabba förflyttningar – intressant nog ofta när man minst anar det.

Passa på att kika in färsk fotokonst av samtidens och framtidens fotokonstnärer!

 

fotogalleriet [format]

Onsdag 30 november – söndag 4 december

Visas därefter tom 18 december

 

Hypnosshow med Dan Ahtola

Det här är så sjukt läskigt. Hypnos alltså. Och att folk ställer upp på att bli hypnotiserade framför folk! Kul att se på, men piiiiiinsamt att vara med om. Kanske känner du som jag? Då kan du utsätta dig själv för lite kognitiv beteendeterapi och dra till Tangopalatset på lördag där Dan Ahtola ställer till med hypnosshow. Jag rekommenderar att packa ner skämskudden!

Men vad vet jag – kanske kommer du efter kvällens gång ha ett gäng nya erfarenheter och tankar om vad hypnos kan vara. Ett underhållningskoncept som ska få oss att släppa på rädslor, få syn på oss själva och varandra och få oss att skratta gott?

 

Tangopalatset

Lördag 3 december, 18.30

 

Milkywhale

Vi kör en avstickare till Ballerup, en förort 15 km utanför Köpenhamn. På fredag gästar konstnären och koreografen Melkorka Sigríður Magnúsdóttir Baltoppen LIVE med sitt performance Milkywhale, ett slags dansperformance i konsertform. Milkywhale är en del av ICE HOT – Nordic Dance Platform, en festival för nordisk dans som pågår i och omkring Köpenhamn just nu.

Fritt översatt från engelska av mig:

Genom en serie av poplåtar tar Milkywhale mes oss på en visuell resa genom ljud och koreografi. Denna episka konsert handlar om triviala saker som kärlek, studsmatte-övningar, valar och vita djur.

Låter som en trevlig utflykt!

 

Baltoppen LIVE

Fredag 2 december, 20.00

 

 

Omslagfoto: Från Milkywhale. Foto: Magnús Leifsson

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *