malmoe_banner

Veckotips Malmö: Exceptionella ögonblick


Veckotips Malmö: Vecka 13

Sara Östebro guidar till en malmövecka av gemensamt lyssnande på radioteater, exceptionella ögonblick med Barbie och knutar som trasslar oss samman med varandra.


Vitsvit

Festivalen Transistor drar igång på torsdag, och först ut är Transistor Sound som presenterar hörspel och radioteater – men istället för själv i lurar så får vi här lyssna tillsammans. Först ut på Transistor Sound är Vitsvit av Athena Farrokhzad.

Jag har tidigare endast hört Athena själv läsa ur diktsamlingen, så orden har för mig blivit så starkt kopplade till just henne själv (jag har heller inte ännu sett Unga Klaras scenversion), så det känns spännande att höra fler röster ta sig an dessa ord. Medverkande är bland andra Shang Imam och Behrang Miri.

Inter Arts Center

Torsdag 31 mars, 19.30

 

Det exceptionella ögonblicket då Barbie fick chansen att fly med Ken i den rosa caben, men gav bort chansen till Skipper

Även detta tips är en del av Transistor Sound, och är alltså ett hörspel att lyssna på ihop. Och ja vad ska jag säga, egentligen känns fler kommentarer onödiga – jag tycker den här titeln säger det mesta. Men kort kan jag dra plotten: Barbie lever ett hårt och sprutberoende liv i Barbielådan. En dag kommer Ken körandes i sin rosa cab och vill gifta sig med Barbie och rädda henne från misären och göra henne hälsosam, men det betyder att Barbie måste bryta helt med sitt gamla liv och sin vän Skipper. Vad gör hon? Vad händer härnäst?Cliffhanger!

För att ta reda på hur det går måste du gå till Inter Arts Center på söndag.

 

Inter Arts Center

Söndag 3 april, 19.30

 

Lite Billigare Lite Sämre OSCARSGALAN

I veckan är det dags för ett nytt avsnitt av PotatoPotatos serie Lite Sämre Lite Bättre,  där olika kulturella fenomen får sig en lekfull genomgång. Den här gången är det Oscarsgalan som kommer behandlas och jag tänker att det kommer bli gråtfest, tacktals-frosseri och utstuderade röda mattan-poser, allt med en kritisk blick. Eller som de själva beskriver det:

Ett bombastiskt spektakel som lustfyllt laborerar kring bedömning, belöning och bedrövlig representation.

Låter storslaget! Och för att värma upp, kolla in den underbara trailern här, sedan är du redo.

PotatoPotato

Lördag 2 april, 19.00

 

Knot body

Till helgen är det världspremiär på Inkonst! Quarto är en duo Anna af Sillén de Mesquita och Leandro Zappala, och till Inkonst har de tagit med sig ett halvkilometers långt (!) och svart rep. Intrasslad i detta rep uppenbarar sig The Knot Body. Det hela presenteras som ett lekfullt experiment där nya möjligheter och ny sätt att se på kroppens relation till repet och knuten undersöks. Vilka också sägs vara en av människans viktigaste uppfinningar. En kväll som kan komma att dra, reda ut, linda och nysta upp ditt sinne!

 

Inkonst

Fredag 1 april & söndag 3 april, 19.00

 

 

Omslagsbild: Från Knot Body. Foto: Quarto.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *