Pressbilder Kanel & Kanin, Dockteatern Tittut
www.dockteaterntittut.se

Veckotips Malmö: En kladdig klassiker


Veckotips Malmö: Vecka 7

Det blir en vecka full av fantastiska bilder i Malmö. Vad sägs om en gorilla med en kladdig tårta? Eller en dramatiker i duschen?

 

Tårtan

Nu har Moomsteatern premiär på denna kladdiga klassiker signerat Carl Johan De Geer. För er som inte kan tårtan som ett rinnande vatten, här har ni storyn:

Frasse, Jana och Hilding lämnar sjömanslivet och blir av en slump ägare till ett bageri. Ingen av dem kan någonting om bakning men lyckligtvis vet Jana nästan hur en ugn fungerar, och så har ju den förra ägaren lämnat receptet på sin allra godaste tårta!”

Enligt de själva passar den här föreställningen barn mellan 5 och 9 år samt folk som växte upp på 70-talet. Jag måste få bjuda på ett citat från Moomsteaterns facebook-sida:

“120 femåringar hade inga som helst problem med att det kom in en gorilla på scenen. 120 femåringar protesterade däremot högljutt över att vi kallade gorillan för apa! David Attenborough ringde och ville ha tillbaka sina yngsta fans.. Apa eller gorilla, mer uppspelt provpublik får en leta efter och snart är Tårtan-projektet redo att sjösättas!”

Alltså hur fint!? De spelar en handfull föreställningar på hemmascenen i Malmö och sen blir det turné!

 

Moomsteatern

Onsdag, 14 februari, 19.00. Fredag, 16 februari, 10.00. Lördag och söndag, 17-18 februari, 15.00.

Spelas fram till 22 februari på hemmascenen

 

Brecht i duschen

Jag är en Brecht-älskare av rang och jag vill liksom veta allt om hans liv. Även om en inte är en så stor teaternörd som jag så är dramatikern Berthold Brechts levnadsöde en story en vill veta mer om.

Han gick 1933 i exil från Tyskland efter att nazisterna bränt ned riksdagen. Via bland annat Danmark, Sverige och Finland flydde han och familjen nazisterna tills de sommaren 1941 kom till USA och Los Angeles. ”Brecht i duschen” är en varm satir på en av 1900-talets största dramatiker. En monolog fritt baserad på omständigheterna som färgade Brechts år i exil i Los Angeles under 1940-talet.

Bakom föreställningen står den typ ganska nya gruppen Ättestupa, som är grundat av skådespelarna Frida Stavnes, Martin Bengtsson och Wayra Monasterio, Brecht i duschen hade premiär under Transistorfestivalen i Malmö i höstas och nu gästar de Månteatern i Lund.

 

Månteatern

Fredag, 16 februari, 19.30. Lördag, 17 februari, 16.00 

 

Kanel och kanin och alla känslorna

Det gör till och med ont i hjärtat av att bara läsa beskrivningen om den här föreställningen. Så vi börjar där:

“Kanel och Kanin är bästa vänner. Så goda vänner att när Kanin skadar sin tå säger Kanel: ”Va konstigt, fastän du slog dej, så gör det ändå ont i mej”. Men vänskapen prövas när en ekorre dyker upp. De spelar upp hela sina känsloregister för varandra och döljer inte ens sina sämsta sidor. Svartsjukan bultar i Kanins bröst och han ger sig av. Ska vännerna hitta tillbaka till varandra?”

Det är Dockteatern Tittut som gör besök i Malmö med denna berättelse av Ulf Stark och Charlotte Ramel. Du har åldern inne om du passerat 2,5 år och du har endast en chans att se detta. Dessutom är dockorna helt otroligt fina, de är liksom anledning nog att gå dit!

 

Barnens scen

Lördag, 17 februari, 14.00

 

Omslagsbild: Kanel och kanin och alla känslorna. Fotograf: Kjell Eriksson

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *