08_pommesdans_hi-res

Veckotips Malmö: En historisk händelse


Veckotips Malmö: Vecka 6

I Malmö blir det resetema – det blir flykt över stormigt hav, flyttkartonger, häng vid fontän i Italien och en historisk scenkonsthändelse som sker över hela Sverige.

 

Pudlar och Pommes

Pija Lindenbaum är en av våra absolut största barnboksförfattare, själv har jag förälskat mig i Gittan-böckerna. Nu sätter eminenta Teater 23 upp hennes senaste alster Pudlar och Pommes som handlar om hundarna Ullis och Ludde som en dag tvingas att lämna sitt hem och åka över ett stormigt hav och komma fram ett nytt ställe, där pudlarna Michelle och Don bor.

Pija Lindenbaum är otroligt bra på att ta upp svåra och tunga ämnen men rama in det i något väldigt lekfullt. Det är Josefine Andersson (från 123 Schtunk) som står för regin och jag kan inte tänka mig en bättre regissör till denna berättelse. Det kommer bli knasigt, allvarlig och roligt som tusan.

 

Teater 23

Premiär, fredag 9 februari, 19.00

Spelas fram till 25 februari

 

Jag är Anita Ekberg

“Följ med Anita Ekberg genom livet, från stjärnglans till ensamhet. Hör historierna om Fröken Sverige-segern i Malmö som tog henne till Hollywood och berättelsen om första besöket i Fontana di Trevi.”

Det är det som den fräsiga dragshowduon Henrik Johansson och Rickard Karlsson gjort en föreställning om. Den hade premiär på Boulevardteatern för dryg ett år sen och nu får Malmö-publiken njuta av denna burdusa och storslagna diva. Dessutom är det en så kallad picknickföreställning, vilket betyder att du uppmanas att ta med dig nåt gott att äta och dricka. Det kan vara allt ifrån hämtpizza till ostron. Den lite tråkigare biten är att det verkar vara slutsålt, men lev på hoppet mina vänner!

 

Victoriateatern

Fredag, 9 februari, 19.30

 

Flytta

Barnens scen fortsätter att leverera grym barnteater och denna veckan så är det föreställningen Flytta med Teater A och O.

“Människor har alltid flyttat, och barn har följt med. Kanske flyttar man till ett nytt hus, eller kanske till ett annat land, eller mellan sina föräldrar, eller så kanske man flyttar till en ny avdelning på dagis. Flyttar gör vi, och packa ska man.”

Detta är en fysiskt föreställning med lådor som enligt uppgift ska vara rolig, lite rörig, lite rörande, lite tokig, och ha ett lyckligt slut. Cirka alla komponenter som en vill ha i en fin barnteaterföreställning. Passar barn som är ungefär 4-9 år.

 

Barnens scen

Lördag, 10 februari, 14.00

 

Presskonferensen

På lördag händer en häftig grej hörrni. Under några minuter vid lunchtid så spelas samma föreställning upp på 23 platser runt om i Sverige. Det är baserat på Harold Pinters satiriska pjäs och i Malmö är det skådespelarstudenter från Teaterhögskolan som spelar rollerna. Efter förställningen blir det samtal. För att se hela listan på platser där Presskonferensen spelas så klicka här. I Malmö är platsen Gustav Adolfs torg och tiden är 12.00, så sväng förbi. Det är gratis och kommer utan tvivel vara en cool upplevelse.

 

23 olika platser runt om i Sverige

Lördag, 10 februari, 12.00 

 

 

Omslagsbild från Pudlar och Pommes. Fotograf: Amelie Herbertsson

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *