sissy_banner

Veckotips Malmö: Empowerment och 20 år av natt


Veckotips Malmö: Vecka 39

Malmö visar vad hen går för! Julia Hagström guidar till en malmövecka där vi får empowerment för ung publik, chans att kika in bakom kulissen och en fullspäckad konstnatt.

 

SISSY BOMB

På onsdag är det dags för premiär på Dansstationen. Föreställningen SISSY BOMB framförs två gånger denna dag, kl. 13.00 och 19.00. Koreografen Martin Forsberg och Dansstationens Turnékompani, har arbetat fram ett verk kring identitet och performativitet.

Ett kollektivt och anti-pedagogiskt projekt om empowerment och fria rum för ung publik. Med ett pågående referensarbete som sträcker sig från Miley Cyrus till Leigh Bowery, från samtal kring radical softness till gender bending.

På scen står dansarna och performancekonstnärerna Casper-Malte Augusta och Snorre Jeppe Hansen. Författaren, debattören och performanceartisten Alex Alvina Chamberland står för dramaturgin. Musik och ljudbild av Tami T oh ljusdesign av Uli Ruchlinski. Verket framförs på engelska.

 

Dansstationen

Onsdag 27 september, 13.00 & 19.00

Från 12 år

 

Öppet repetition: the feeling of going

På torsdagskvällen kan man gå och se en öppen repetition av dansföreställningen the feeling of going på Skånes Dansteater. Verket har nypremiär under samma tak 28 oktober. Detta chansen att se arbetet bakom kulisserna och att möta dansarna och den brittiske koreografen Ben Wright.

 

Skånes Dansteater

Torsdag 28 september, 19.00

OBS! Öppen repetition är inte den färdiga föreställningen, utan en chans att se arbetet bakom kulisserna. 

 

Malmö Gallerinatt

På lördag är det dags! Malmö Gallerinatt firar hela 20 år och har i år rekordmånga deltagare – 54 stycken.
Kvällen kommer bjuda på en stor blandning av konstuttryck och är ett bra tillfälle att utforska Malmös mångfacetterade konstliv.

Ställen jag tror kan bli extra intressanta att befinna sig på under kvällen är det okonventionella galleriet FRANK med utställningen Art with a body #1, samt invigningen av Graffiti Hangaren. En gigantisk lokal på Ystadsgatan 53 verkar som en plats där graffitimålare och urbankonstnärer gjort monumentala verk, helt på ideell basis, sedan 2013. Nu etableras verksamheten och kommer skapa en unik Malmöbaserad Urbankonsthall.

 

Olika platser i Malmö

Lördag 30 september, 18.00-sent

 

 

Omslagsbild: SISSY BOMB. Foto: Therese Johnsson

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *