signal_banner

Veckotips Malmö: Drottningar i molnet


Veckotips Malmö: Vecka 49

Sveriges alla drottningar på scenen på mindre än en timme, det digitala molnet och den fysiska kroppen möts, tävling i teater och wild cards som bjuder på färsk dans. Låter det osannolikt och för bra för att vara sant? Nej då, det händer faktiskt på riktigt!

 

Drottningsylt

Josefin “Josefinito” Johansosn och Robert Noack kommer till Blå båten och kör sin bejublade föreställning Drottningsylt – där SAMTLIGA svenska drottningar ur den svenska historien tar plats. Förutom att det är en toppenlyxig historierlektion så blir det skoj, sång och dans. Plus ibland såklart lite sorgligt och hemskt för det är ju historien vi talar om och verkligheten är ju inte alltid så kul. Men jag tippar på att det blir en intressant, spännande och lärorik karamell som gör mig smartare!

Varenda svensk stad har en staty, ett porträtt eller torg döpt efter våra svenska manliga regenter. Men vad höll då alla drottningar på med hela historien? Här är Drottningsylt – alla Sveriges kvinnliga monarker på ett bräde.

Och ja, det sker alltså på Blå båten så som vanligt tar du med dig det du vill mumsa på själv! Endast kaffe säljs ombord.

Blå båten

Torsdag 7 december, 20.00

Båten öppnar 19.00 för picknick

Digital Distress – Consumed by Infinity

Begränsad info om vad nästa utställning på Signal kommer röra sig kring, men den info som finns lyckas få mg fast. Vi får ett moln av vad som skulle kunna vara AI-genererad poesi, eller ett exempel på hur digitalisering framträder i den förstärkta verklighet vi lever i. Molnet möter kroppen och hårdvara möter själ. Vi får också reda på att det är de som medverkar är Kah Bee Chow, Andreas Kurtsson, Alexandra Lerman och Adriana Ramić.

Ghosting
iPhone elbow
Infinite scrolling          Phygital
Facial puppetry    Swype
Street view
Biometrics       Machine learning
Google translate               iRobot  GDPR
Vaporwave                                 Phishing                                              Skeuomorph

Filter bubble                                            eSports                                             i-Frame destruction
Super-hybridity                   Datamosh        Brain-machine interface    Videoglitch                      Facial recognition                           ASMR
#Additivism                   Content-Aware Fill                    Fake news
Copypasta    Shitposting    TIL     NSFW            Chatbot
Hypernormalisation
Post-digital                               Off-the-grid

Signal

Fredag 8 december, 19.00-21.00 – Vernissage!

Lördag 9 december & söndag 10 december, 12.00-16.00

Visas därefter tom 25 mars 2018, med ett uppehåll under jul och nyår

 

Oppalanta drabbar samman – en teatersportsafton

En gång deltog Teater Nu (den frigrupp jag jobbar i) i en teatersportstävling i Helsingborg. Det gick ofantligt dåligt. Jag vet inte om det var pressen som gjorde det, men vi som annars var mycket inkännande och samspelta  lyckades här totalt att gå förbi varandra. Alla körde sitt eget race, som skrämda hästar. Vi kom inte vidare i turneringen.

Förhoppningsvis går det bättre för de tävlande på fredag när Oppalanta ställer till med en teatersportsafton där två lag tävlar om att vinna publikens gunst. För vem som vinner bestämmer vi som sitter och kollar på, på säkert avstånd från tävlingshets och det tryckande scenljuset.

Rapp och självutlämnande improvisationsteater  och mycket skratt utlovas!

 

Moriskan, Spegelsalen

Fredag 8 december, 19.00

 

Plattform

Det är dags för en uppdatering om vad som är på g inom danslivet just nu! Plattform är konceptet där både internationella och lokala koreografer och dansare kan visa upp precis vad de vill, något de jobbar med just nu och vill visa inför publik, eller testa idéer som är precis i sin födelsefas. Ofärdigt och färdigt blandas, men allt i det korta formatet så du får kika in flera konstnärskap samma kväll. Efteråt kan du stanna och mingla med de medverkande, om du vill höra mer om något du just sett.

Plattformarna är Dansstationens ”wild cards” som du får upptäcka tillsammans med de medverkande artisterna på egen risk!

Dansstationen

Fredag 8 december, 19.30

 

Omslagsfoto: Från Digital Distress – Consumed by Infinity. Visas här beskuren och redigerad.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *