emp_oscarlilja_webb_banner

Veckotips Malmö: Crescendo


Publicerades 2019-03-06

Veckotips Malmö: Vecka 10 

Malmö ger oss en oförglömlig resa genom den romska historien, ett utdraget och mustigt crescendo med skådespelarstudenter och så en skrämmande vampyrberättelse med avancerad teknik.

 

 

En oförglömlig historia

På Palladium gästar musikalföreställningen med den göteborgsbaserade romska kvinnogruppen Trajosko Drom. Förställningen följer kvinnor som återupptäcker sin romska historia och identitet över millenielånga narrativ.

Dramatiken bygger på reflektioner och berättelser som gruppen plockat fram hos unga romer idag och föreställningen ser ut att bjuda på en välkommen injektion av perspektivskifte i vårregnet. 

Ett tips! Läs intervjun med Trajosko Drom här på Scenkonstguiden innan du drar dit.

 

Palladium

Fredag 8 mars, 19.00

 

 

Examensproduktion #1

Teaterhögskolan tar efter Melodifestivalen och drar ut på skådespelarstudenternas crescendo lite extra. Förra året lanserades konceptet med två slutproduktioner och detta efterföljs i år. Först ut är Lars Noréns Kliniken som har premiär nu på fredag.

Det är något visst med slutproduktioner på Teaterhögskolan, där ensembler om 12 skådespelare, som delat tre års hårt arbete tillsammans, gör en gemensamt sorti och levererar sitt absoluta A-spel… Det är ju bara i de här sammanhangen en kan få se sådana mustiga föreställningar. Biljetterna flyger iväg, så till helgen får en hänga på dörren!

 

Bryggeriteatern

Fredag 8 mars &  lördag 9 mars, 19.00 

Spelas därefter tom 22 mars

 

 

Oscar Liljas försvinnande

Vampyrföreställning av Sara Bergmark Elfgren, med videodesign av Bombina Bombast. Här får vi en föreställning fullproppad med avancerad teknik, musik och projektioner som skapar en suggestiv och skrämmande upplevelse. Oscars Liljas försvinnande är en omtolkning av den skräckromantiska vampyrberättelsen. Vågar du gå?

Hösten 1994. Fyra unga människor med konstnärsdrömmar dras in i kretsen kring den gåtfulle och geniförklarade poeten Oscar Lilja. Men priset för att vara Oscars lärljunge är högt, livsfarligt högt. Vänskap och kärlek sätts på prov, gränsen mellan vansinne och verklighet suddas ut. Många år senare försöker de fyra förstå vad som egentligen hände dem. Vem var Oscar Lilja? Och kan ett möte med en person förgifta ett helt liv?

 

Malmö Stadsteater

Lördag 9 mars, 18.00 – Premiär!

Spelas tom 24 april

 

 

Omslagsbild: Från Oscar Liljas försvinnande, Malmö Stadsteater. Foto: Emmalisa Pauly


Om Oscar Steen

Oscar Steen, scenkonstnär och gästskribent för Scenkonstguiden. Jobbar som sufflör på Helsingborgs stadsteater. Han bosatte sig i Malmö 2007 har sedan dess hållit ett finger på stadens kulturpolitik, scenkonsten och dess relation till sin publik.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *