grottbjornensfolk_chrisander_brun1_banner

Veckotips Malmö: Björnfällar och slagsmål


Veckotips Malmö: Vecka 12

Det blir en fartfylld och medryckande vecka fylld med kroppspositivism, björnfällar, skrattfest, manlighet, dansat motstånd och koreograferat slagsmål.

 

Grottbjörnens folk

Välkommen in i neandertalarnas grotta! Turteatern har gjort en scenversion av snuskklassiskern Grottbjörnens folk som “givit en hel generation läsare drömmar om björnfällar och cromagnonhunkar”. Jag har hört att den är en skamlös skrattfest, underbart snuskigt och fullproppat med feministisk gladporr, kroppspositivism och humor.

Lars Ring, teaterkritiker i Svenska dagbladet, skrev efter sitt besök att ”det är som att födas på nytt ur en glad och njutningsfylld teatral livmoder.” Självklart vill en veta hur det känns!

 

Inkonst

Torsdag 22 mars – lördag 24 mars, 19.00

 

Sensitive Surface 2.0

Sensitive Surface 2.0 är en fortsättning på ett projekt som fotogalleriet Vasli Souza gjorde 2016. I Sensitive Surface anno 2016 utforskades användningen av den manliga kroppen i samtida fotografi. Arbetet därifrån tas nu vidare in i denna nya undersökning – nu med nya verk och nya artister!

Vi ser verk av Sergey Melnitchenko, Maurice Nuiten, Adey och Wes-P. Även här blir det mycket kropp och humor, och ett ifrågasättande kring vad manlighet är, vad vi gör med begreppet och vilka uttryck det tar.

På vernissagedagen får vi också ett performance av Maurice Nuiten. Det börjar redan kl 18.00, så don’t be late!

 

Fotogalleriet Vasli Souza

Fredag 23 mars, 18.00-21.00 – Vernissage!

Visas tom 29 april

 

Nayrab

Traditionell musik från Mellanöstern möter nyskapad koreografi skapad av Laurence Yadis och Nicolas Cantillos. De jobbar med en dansstil som heter FuittFuitt, en slags dansad motståndshandling och en flödande rörelse som inte låter sig stoppas.

För musiken står Tarek Alhadj, och titeln på föreställningen, Nayrab (slättmark) är också namnet på den plats i Syrien där han föddes.

Det kommer bli fartfyllt, medryckande och böljande!

Nayrab vill inspirera vårt sätt att leva och ger dig en pulserande upplevelse som känns långt ut i salongens stolsrader.

 

Skånes dansteater

Lördag 24 mars, 18.00 – Premiär!

Spelas därefter tom 14 april

 

Det våras för Wrestling!

Jag har precis kikat igenom alla avsnitt av Glow på Netflix, och är väldigt redo för att kika in denna konst- och underhållningsform live! Vi snackar alltså wrestling, och nu på lördag finns det möjlighet att göra just detta! Eventtexten består av mycket information och frågor som jag inte har en aning om vad det betyder:

[…] Huckleberry Sinn slog Cliff Pettersson – Pro Wrestler till det sociala arvets förtret! […]

[…]El Styggelse fick slutligen sin hämnd på Lobo – ProWrestler efter en hård och intensiv street fight där det inte rådde någons om helst tvekan om var publikens sympatier låg![…]

[…]Inte slutar väl bråket mellan dansbandswrestlern och den danske ägaren här?[…]

[…]Steinbolt – Pro wrestler behöll bältet efter att ha betvingat den amerikanske brottaren Chris Silvio i en hård och mycket bra match! Men efter matchen attackerades Steinbolt av Hansen & Cafs som dock jagades ut av Harley som inte cashade in sin väska.[…]

[…]Ska JO och Cafs fortästta skapa Kaoz?
Och när ska Harley egentligen casha in sin titelmatch?[…]

? XD

Men jag ser fram emot att bli invigd i denna värld av fejkslagsmål, dramatik och löjliga outfits!

 

Moriska paviljongen

Lördag 24 mars, 19.00

 

 

Omslagsfoto: Från Grottbjörnens folk. Visas här beskuren. Foto: Chrisander Brun

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *