wonderlandpress

Veckotips Malmö: Smasha drömlandet


Publicerades 2019-10-11

Veckotips Malmö: Vecka 41

I Malmö kan du välja mellan att kliva ned i underjorden och bli invånare, ta del av ett drömverk eller lära dig mer om tennis genom dans. Det är bara att välja och vraka.

 

Wonderland

Följ med Moomsteatern och Teater Insite ner i underjorden i en interaktiv föreställning på köpcentret Mobila i Malmö.

Wonderland är inspirerat av berättelsen kring Alice i underlandet av Lewis Carroll. Här får vi följa med Alice på en desperat vandring genom tid och rum. Här är logiken satt ur spel och kanske kommer du liksom Alice tappa greppet kring vad som är verkligt eller overkligt.

Möt oss mitt ibland vardagligheterna på köpcentret Mobilia i Malmö. Där erbjuder vi er möjligheten att följa med Alice ner i kaninhålet, där gränserna mellan publik och föreställning, mellan fantasi och verklighet, suddas ut. Du gör redan nu ditt första val. Vill du vara en Besökare som guidas runt i det galna Underlandet? Eller vill du utmana din upplevelse ytterligare och vara en Invånare?

Vill du ha en extra allt upplevelse kan boka en biljett som invånare, då startar föreställningen 30 min tidigare samt att du får ett förberedelsepaket hemskickat. Hur spännande!

 

Köpcenter Mobilia 

Fredag 11 okt  kl 19.30

Lördag 12 okt  kl 17.30

 

 

SMASHING

En dansföreställning i 2 game över 4 set med S.O.J. Scenkonstproduktion.

Detta är en föreställning med många bollar i luften som kombinerar dans, teater och musik. En scenkonstupplevelse som tar tenniskonsten på allvar.

 I fria associationer undersöks spel, spelplan och spelregler, något som kanske lika gärna kan vara metaforer för livet vi lever.

Vem vill inte kombinera sport och scenkonst? Ta med dig någon sportintresserad och bli överraskade båda två! Bakom föreställningen står dansarna Sara Ekman och Jonas Svensson och musikern Ola Simonsson. Föreställningen riktar sig mot en målgrupp från 6 år och uppåt – och nej en blir aldrig för gammal för bra scenkonst.

 

Dansstationen

Lördag 12 okt kl 16.00

 

 

DRÖMMEN

DRÖMMEN är en dansteater baserad på Shakespeares verk En midsommarnattsdröm.

DRÖMMEN bjuder in till en värld dit bara din fantasi når. En förtrollad skog som präglas av passion, acceptans och kärlek. Baserat på historier berättade av ungdomar från olika kulturer, blottlägger DRÖMMEN kulturella mönster som styr synen på genus, kärlek, makt och lust och gestalta de dramatiska konsekvenser det kan leda till.

På scenen står inte enbart professionella dansare utan också “20 amatörer från olika kulturer i varierande åldrar”, detta blandat med elever från teaterlinjen på Malmö Latinskola. Shakespeare är ju alltid poppis, så även att mixa erfarenheter och ingångar – så det här sitter nog också bra.

Sen är det ju Ronny Danielsson som regisserar och Roger Lybeck som koreograferar.

 

Moomsteatern

Fredag 11 okt kl 15.00 och kl 20.00

Lördag 12 okt kl 20.00

 

Omslagsbild: Bodil Johansson, pressbild Wonderland.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *