chuttersnap-776317-unsplash

Veckotips Malmö: Vart är vi på väg?


Publicerades 2019-05-15

Veckotips Malmö: Vecka 20

En dansant resa genom perspektiv, dubbelt skoj med konsthögskolan och frågor om vad som egentligen förändrades efter #metoo.

 

 

Trip

Dra med på en resa med Skånes Dansteaters dansare! I tre olika verk får vi följa med genom perspektiv, fysikaliteter och hyllningar.

I Snapshots of a Crowd frodas det udda och besynnerliga, Featherweight är inspirerat av boxning, och i The longest distance between two points manipulerar sex dansare scenrummet med kroppar och plankor.

Det är bara att packa den själsliga väskan och dra dit!

 

Skånes dansteater

Onsdag 15 maj, 19.00

Fredag 17 maj, 19.00

Lördag 18 maj, 18.00

Ges därefter vid 4 tillfällen tom 6 juni

 

 

Årsutställning 2019 / Annual Exhibition 2019

Passa på att besöka Malmö konsthögskola nu när det vankas utställning i deras nya lokaler! Det gamla bussgaraget i Sorgenfri huserar nu konsthögskolans verkstäder och ateljéer. Det ser riktigt snyggt ut, med mycket ljusinsläpp och härlig industrikänsla. Så dubbelt skoj blir det nu när en förutom att kika in arkitekturen även kan kika in vad skolans studenter sysslar med.

 

Malmö konsthögskola, Båghallarna

Torsdag 16 maj, 18.00-20.00 – Vernissage!

Fredag 17 maj – söndag 19 maj, 13.00-17.00

Därefter 21 maj – 26 maj

 

 

Den Här Kroppen

Konstkollektivet SYSTERIA har premiär för sitt nya performanceverk som undersöker relationen till den egna kroppen och makten över den. Den Här Kroppen har kommit till efter alla de vittnesmål som lyftes under #metoo, och vad som kom därefter.

Vi var många som hoppades på att få bevittna en revolution gällande manligt beteende gentemot kvinnor. Vi var många som trodde att nu, nu när de verkligen får höra hur vi upplever alla små skämt och fylleutspel så skulle våra yngre systrar få slippa det. Våra döttrar skulle få slippa förnedringen. Nu skulle dom fan ta sig i kragen, om än av skam, för att göra förändring i sina beteenden.

Verket ställer frågor som: Blev det revolution? Fick vi se förändring i de verksamheter vi arbetar i och var i beroendeposition till? Vilka kvinnokroppar omhändertogs? Vilka kroppar fick gehör? Vems berättelser tog vi till oss? Har det skett en förändring?

 

Skånes konstförening

Fredag 17 maj, 18.00

Lördag 18 maj, 16.00

 

 

 

Omslagsbild: Chuttersnap. Creative Commons.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *