emballage_banner

Veckotips GBG: Identitetslek och energiboost


Veckotips Göteborg: Vecka 12

Det är påskvecka och i Göteborg är det vår i luften! Kanske passar det då bra med en ny garderob och ny identitet, en energiboost i form av folklig konstutställning, eller är det dags att sträcka ut handen till en medmänniska i nöd? Sara Östebro guidar till var i Göteborg du kan uppfylla dessa påskönskningar.

Emballage

Ena dagen gympadoja, andra dagen romantisk tygsko, tredje dagen platå. Jag vet inte hur det var för er, men min tidiga ungdomstid bestod av ett ständigt skiftande mellan olika karaktärer. Ett identitetssökande med hjälp av klädkoder och accessoarer. Ni vet, känslan av att drapera sig i mjuk sammet och helt plötsligt förvandlas till en mystisk poet. Eller hur plötsligt en helt ny, stenhård, Sara dyker upp i de där coola kängorna med stålhätta.

E=mc2 Danskonsts nya dansverk Emballage handlar om just detta, om leken med vår självbild genom attityd, rörelse, klädsel och stil. Om att tillhöra och sticka ut. Jag hoppas på flertal ombyten, lekfullhet och djupaste allvar!

 

3:e Våningen

Onsdag 23 mars, 19.00

Hjälpgalan

Vem är mest i behov av stöd? Vem ska jag hjälpa först? I Hjälpgalan möts 7 olika personer, alla med olika ideologier, preferenser och musiksmak, och alla ser de sig själva som goda människor. Tillsammans ska de anordna en stödgala. Men vad händer när det en tagit för givet inte visar sig stämma? Och vad händer när man inser att fienden kan ha en hel del gemensamt med en själv?

Kaos utbryter. Rock’n’roll utlovas.

Hjälpgalan är en kaotisk, komisk och musikalisk resa om välvilliga människor som vill göra gott men där det kanske inte alltid går som planerat.

 

Teater Trixter

Onsdag 23 mars, 18.00

Spelas därefter tom 12 maj

 

Vårutställning på Thomassen

Påskklassikern som inte ska missas! För fjärde året i rad hakar galleriet på vad som beskrivs som “en av de största folkliga konsthelgerna i landet” och öppnar dörrarna för en mastodontutställning med fler än 90 medverkande konstnärer. Förbered dig på att mingel-trängas bland konstnärer, aspirerande konstnärer, konstkännare, konstköpare, vintörstiga studenter, kulturmän, -hens, och -kvinns, påskivriga och vårrusiga kulturfolk. Här kan du hitta arty påskgodis av alla de smaker!  

 

Galleri Thomassen

Skärtorsdag 24 mars, 14.00-17.00 – Vernissage

Därefter tom 17 april

 

Omslagsfoto: Från Emballage. Fotograf: Mathilda Frykberg.

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *