Ola Kjelbye

Veckotips GBG: Vi blundar och ljuger


Veckotips Göteborg: Vecka 15

Vi ljuger, vi sjunger, vi reder ut och vi blundar. Göteborg ger oss allt från snabbkäftad komedi till krypande rysare.

Vad vi ljuger om när vi ljuger om Italien

Masthuggsteatern ger oss en snabbkäftat komedi om lögner och önskan om att “verka lite mer Italien”. Det handlar både om den lilla oskyldiga överdriften, ja men tex att en publicerar ett sånt där perfekt semesterfoto på insta, som inte visar på varken semestermagsjukan eller semesterirritationen, till den stora livslögnen.

Kika in trailern här!

Har du överdrivit lite någon gång? Kanske brett på lite extra? Kanske suttit på kafferasten och skrutit om den roliga festen du var på fastän du egentligen vantrivdes? Eller photoshopat semesterbilderna lite? Bara fixat den blå färgen på himlen alltså. Tagit bort den där finnen du hade. Bara bättrat på lite, för vardagen är ju så vardaglig liksom. Mer tältsemester än Italien. Och vem vill vara det när alla andra är så perfekta?

 

Masthuggsteatern

Onsdag 11 april, 19.00 – Premiär!

Fredag 13 april & lördag 14 april, 19.00

Spelas därefter tom 5 maj

 

 

Next Stop: West End #11

Jo men jag måste ju såklart tipsa om vår egen musikalkväll som låter oss möta våren med musikal!

Vår trogna konferencier och quizmaster Rasmus Klamas har fått utmaningen att köra den här låten ur musikalen Hamilton som intronummer. Det vill en inte missa!

Förutom detta blir det, som alltid, open mic och quiz som sätter våra musikalkunskaper på prov.

 

2lång

Onsdag 11 april, 19.30

Ståuppklubben: Patriarkatets för- och nackdelar

Bakom stå upp-föreställningen med det fantastiska namnet står komikern Elinor Svensson (som nominerades till Årets kvinnliga komiker 2017 på Svenska Standupgalan). Här går hon all in på patriarkatet och allt vad det innebär – pros och cons, bra och dåligt, ditt och datt och pitt och patt.

Det är helt enkelt dags att reda ut vad för och- nackdelarna med patriarkatet är. Det kommer göras med standup men också med SÅNG pga… ja, varför inte. Det blir en helkroppsupplevelse som ingen vill missa (för alla som missar är kvinnohatare).

Som support ser vi Lisa Eriksson (Årets nykomling på svenska standupgalan 2014 och vinnaren av Sveriges största standup-tävling Grand comedy slam 2017) och Clara Kristiansen (“den grövsta av dem alla”).

 

Henriksberg

Torsdag 12 april, 20.00 (insläpp 19.00)

 

Dom blinda

Vem ska jag tro på, tro på, tro på? Eller vågar jag tro? Vågar jag blunda? På stadsteaterns scen “Studion” ges en rysare om att vara tvungen att lita blint på människor, eller om att vara förblindad av rädsla. Föreställningen kikar närmare på synvillor, hallucinationer och våra sinnen.

Vågar du blunda för verkligheten?

Callcentret blomstrar. De flitiga telefonförsäljarna har rykte om sig att vara osedvanligt lyhörda. Tänka sig! Ett telemarketingbolag som säljer allt från medlemskap i politiska partier och elabonnemang till adoption av orangutanger! Och dessutom med det goda syftet att kunna anställa personer med synnedsättning.

När tekniske supporten Rune börjar råder först smekmånad mellan honom och de anställda. Särskilt mellan Rune och Tilde. Men det varar inte länge och gruppen sluter sig. Rune känner sig förföljd. Definitivt isolerad. Och hämndlysten. Med andra ord farlig.

 

Göteborg Stadsteater

Fredag 13 april, 19.00 – Premiär!

Lördag 14 april, 18.00

Spelas därefter tom 16 maj

Omslagsbild: Från Dom blinda. På bilden: Victor Ståhl Segerhagen, Kim Theodoridou Bergquist
Foto: Ola Kjelbye

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *