hoedl_banner

Veckotips GBG: Ultimat och sylvasst


Veckotips Göteborg: Vecka 20

Vi får exakta stygn och oklanderlig finish, drabbande pjäs om fruktansvärd verklighet, examen och sommarlovs-vibe och så avslutar vi med meditation.

 

Christian Hoedl – sylvassa nålar och exakta stygn

Christian Hoedl skapar smyckekonst med inspiration från modern dans och dansarnas precisa teknik och unika uttryck. Detta, plus Christians kontakt med en kvinna vid namn Johanna Maier som driver en restaurang i Österrike där ingen detalj i arbetet lämnas åt slumpen, från dukning till vad personalen har på sig, är en stor inspirationskälla i hans arbeten.

Denna strävan efter heltäckande perfektion är något som präglar Hoedls arbete. Utan att falla över i steril minimalism skapar konstnären med sylvassa nålar, exakta stygn och en oklanderlig finish en nerv och en klang som tränger igenom ytan.

Dra till Four och kika in hur det kan se ut!

 

Four

Onsdag 16 maj – fredag 18 maj, 12.00-18.00

Lördag 19 maj, 12.00-16.00

 

20 november

Vilsna pojkar som agerar ut sin ilska, sorg och upplevelse av meningslöshet på de mest förödande sätt är ett samhällsproblem av stora mått. Vad har gått fel? Vem är ansvarig? Pjäsen 20 november kom till i ett samarbete mellan Lars Norén och den tyska skådespelaren Anne Tismer strax efter en skolmassaker i Tyskland. Förövaren hade innan sitt dåd lagt ut personligt material på nätet, och det är med avstamp i detta material som Norén och Tismer skrivit pjäsen.
Den här uppsättningen av Jupither Josephsson Theatre Company, regisserad av Sofia Jupither och med David Fukamachi Regnfors på scenen, beskrivs som drabbande, oerhört relevant och “ett synliggörande av en fruktansvärd verklighet vi oftast vägrar att se” (som DN skrev).

Sebastian är 18 år och vilse. Han passar ingenstans. År av utfrysning och mobbning har gjort honom isolerad. Hans plats på jorden, i samhället, i skolan blir allt mer otydlig och med osäkerheten följer en frustration som pulserar snabbare och hårdare för var dag. Något måste göras.

Föreställningen är ett gästspel och ges endast två gånger!

 

Folkteatern Göteborg

Onsdag 16 maj & torsdag 17 maj, 18.30

 

Examensutställning – Högskolan för design och konsthantverk

Det är något extra med examensutställningar  – det är en extra nerv över det hela. Här på examensutställningen för HDK kan en få kik på vad 37 studenter jobbar med, kanske kan en skaffa sig ett par nya favoriter, kanske hitta en konstnär att stalka på insta, kanske inspireras av all den mängd av uttryck som presenteras. Och ett plus på detta är den sommaravslutnings-vibe som en saknar från skolåren, här går det att få sig en extra dos. Sommaren står framför oss och allt är möjligt!

Det är både studenter från kandidatprogrammen och masterprogrammen som ställer ut och vi kommer kunna se verk från en stor bredd av uttryck, form och material. Dra dit på vernissagen och mingla!

 

Kajskjul 113/Park 113, Jubileumsparken

Fredag 18 maj, 17.00 – Vernissage!

Lördag 19 maj & söndag 20 maj, 12.00-17.00

Visas tom 27 maj

 

Pernilla Ljungkvist/The Psychic Artist – Det Ultimata ll

Helt utan skam i kroppen så väljer jag att tipsa om ett eget arrangemang! Nu till helgen är det sista öppet-helgen för Boy konsthalls pågående utställning med Pernilla Ljungkvist, aka The Psychic Artist.

Har du inte besökt oss ännu men är sugen så tycker jag du ska passa på nu på lördag! Då hålls ett öppet samtal mellan Pernilla och Göran Boll, skapare av yogaformen MediYoga och grundare av MediYoga Institutet. Göran har initierat och deltagit i flera av de studier och projekt på yogans effekter som gjorts i Sverige, bland annat i Karolinska Institutets regi.

Du kommer då också kunna ta del av en meditation som enligt forskning har visat sig ha stor effekt ner på cellnivå. Yogiskt sägs den också verka helande på känslomässiga sår.

Vi bjuder även på fika!

 

Boy konsthall, Bollebygd

Lördag 19 maj, samtal och meditation 12.30 – ca 13.30, därefter är utställningen öppen fram till 16.00

Utställningen är även öppen söndag 20 maj, 12.00-15.00

 

 

Omslagsbild: @Christian Hoedl. Utställning på Four.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *