Foto: Matilda Johansson

Veckotips GBG: Tiny tap


Veckotips Göteborg: Vecka 22

Det blir debutföreställning, en liten men storslagen festival, tungvricknings-sång och givetvis lite sociala medier-narcissism.

SWIPE TAP SLEEP REPEAT

Det här är spännande ska ni veta. Det är designstudenten Queenning Zhao som skapat verket SWIPE TAP SLEEP REPEAT där vår värld är transformerad till en alternativ värld där sociala medier-narcissismen är ledande. Zhao utforskar hur scenografi påverkar narrativet och den här föreställningen är en dialog mellan dansare och objekt. Förutom att du får se föreställningen, så får du också gå runt i scenografin innan föreställningen drar igång. Sånt gillar jag! Det låter ju som en väldigt spännande upplevelse och jag blir kanske ännu mer sugen när jag läser följande mening:
“Bring your friends and phones, explore and have some food/wine for a chat and ENJOY”. Så vill jag att varje tisdagkväll ska va!

Skogen
Tisdag, 30 maj – 19.00

Next Stop: West End #6

På onsdag är de säsongsavslutning av vår musikalkväll Next Stop: West End där undertecknad är konferencier. Jag kommer sjunga en tungvrickare, dansa med paraply, lyfta ett lejon och förmodligen något annat crazy också. Men kvällen handlar ju inte om mig. Inte alls faktiskt. Det är stort musikalquiz och öppen scen där vi alltid får se Göteborgs musikalartister sjunga brallorna av oss.

2lång
Onsdag, 31 maj – 19.30

 

Titta upp, jag tittar ner

Den nya gruppen Frank Scenkonst har nu prempa på sin första föreställning där en av mina favorit-skådisar Nina Haber står på scen. Hon ska bli nån slags fågel, kanske en kråka? (Jag killgissar bara, jag är sämst på fåglar). Men det ska handla om “media-bubblor”, hat och otrygghet. Och det ska också eventuellt vara en thriller. Jag tror att det är något som måste ses, så GÖR DET BARA!

Teater Trixter
Torsdag, 1 juni – 19.00
Fredag, 2 juni – 19.00
Spelas fram till 11 juni

 

The TINY Festival 2017

Festival är ju jävligt härligt ändå, men om jag säger att du kan få en festival där bara det bra finns. Ingen sunkig lera som en måste stå i och inga stupfulla brats med magnumflaskor. Bara jävligt bra akter. Det blir performance, live-art, musik, koreografi och videoverk med några av Göteborgs mest spännande konstnärer. 

Teater Trixter
Lördag, 3 juni – 17.00

 

Omslagsbild: Next Stop: West End.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *