carmen_banner

Veckotips GBG: Terapi och konstmys


Den här veckan lyssnar vi till våra känslor och släpper loss på spänningar – och så toppar vi veckan med konstnärligt julmys.

Between beat and blue

Att vilja och samtidigt inte vilja, att längta efter, men inte vilja de förändringar det för med sig, att tänka en sak, men känna en annan.

Ur dessa motstridiga känslor har föreställningen Between beat and blue vuxit fram – och jag som kronisk beslutsångest-person känner igen mig så otroligt mycket. Kanske kan den här föreställningen hjälpa mig komma tillfreds och acceptera mitt tillstånd? Om inte föreställningen löser mina personliga problem så vet jag iallafall att jag kommer få en konstnärlig upplevelse av rang. Carmen OIsson, som är dansaren och koreografen bakom detta verk, blandar sitt svensk-spanska arv med buto och japansk kultur, och enligt källor presenterar hon “en dans som inte går att fånga, men att bli tagen av”.

 

3:e våningen

Onsdag 7 december, 19.00 – Premiär!

Torsdag 8 – fredag 9 december, 19.00

 

inTarsi

Här blir det åka av! Compañía de Circo “Eia” gästar Stora Teatern med ett fartfyllt, humoristiskt och svindlande cirkusäventyr. Förutom fyra akrobater som gör helt ofattbara och galna cikruskonster så kommer även själva scenen bjuda på ett och annat – den är in ständig förändring och kommer anta olika former och utseenden. Det utlovas en stor portion värme och chockerande akrobatik!

Stora Teatern

Fredag 9 – lördag 10 december, 19.00

 

 

Fri att flyga

Vinterdeppig? Allmänt arg och sur på livet? Lösningen är här – gå på teater! För att vara mer exakt – besök Göteborgs Dramatiska Teater där Angelika Roberts och Paula Ternström just nu gästspelar med sin föreställning Fri att flyga.

Hur kommer detta lösa dina problem undrar du? Jo, föreställningen handlar om hämnd, äkta närvaro och teater som terapi – om att våga leva sina drömmar och följa sitt hjärta. Inspirerad av filmen Thelma och Louise, Tarantino-filmer, David Lynch, William Shakespeare och Anton Tjechov tas vid med på en personlig utvecklingsresa. I presentationstexten utlovar de att vi tillsammans kommer göra stopp vid “emotionella avgrunder, där skratt, gråt och igenkänning blandas”.

 

Göteborgs Dramatiska Teater

Torsdag 8 december, 19.00

Fredag 9 december, 19.00 – Sista föreställningen!

 

Konstepidemins jul

Konstepidemin har drabbats av plötslig julstämning och bjuder in oss alla för att ta del av värmande och konstnärliga aktiviteter. På lördag kör de en heldag med öppna ateljéer, öppet hus, bokbord (skönlitteratur och konstböcker) musikalisk julhappening, utställningar och öppen workshop. Glögg och pepparkakor finns förstås – och granförsäljning!

 

Konstepidemin

Lördag 10 december, 12.00-16.00

 

Omslagsfoto: Between beat and blue. Foto: zeppaart.com

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *