fauns_banner

Veckotips GBG: Techno och godis


Publicerades 2019-01-14

Veckotips Göteborg: Vecka 3

Veckotipsen är tillbaka! I årets första GBG-tips får vi technobeats, dans, operagodis och svartsjuka.

 

 

Frederic Gies & Elisabeth Ward: Queens of the Fauns

Technobeats och dans! Verket Queen of the Fauns är en dialog med en av danshistoriens milstolpar: En Fauns Eftermiddag av Vaslav Nijinsky från 1912.

Frederic Gies, som annat bland annat är DJ på Berghain i Berlin, och Elisabeth Ward, dansare som bland annat jobbat med techno-balett, ger oss här en all-könad duett.

Både dansen och dansens kroppar är mättade av sensualitet, men här är det inte längre frågan om en jägare och ett byte (som hos Nijinsky), utan en lust som föreslår andra relationer, värderingar och ekonomier.

Efter verket bjuds det på vegetarisk middag.

 

Skogen

Fredag 18 januari – söndag 20 januari, 19.00

 

 

Operagodis med ettorna

Godis för öronen! Operaettorna på Högskolan för scen och musik ger sin fösta offentliga konsert. Vi kommer få klassiker av Mozart och Rossini men också verk av svenska samtida operatonsättare.

Passa på att få en rejäl dos av opera för att dra igång scenkonståret, och samtidigt kika in morgondagens operastjärnor.

 

Högskolan för scen och musik

Fredag 18 januari, 18.00

 

En vintersaga

Sista veckan för En vintersaga på Folkteatern, så passa på! Shakespeares tragiska komedi om Kung Leontes som drabbas av en enorm svartsjuka som lyckas förstöra det mesta.

Svartsjukan släppte inte taget förrän han ursinnigt kastat bort sin dotter, försökt mörda sin vän, förlorat sin fru och sett sin son dö. Åh, det gick så snabbt. Bonjour tragédie. Inte ens när sagans orakel sa att hans dotter faktiskt var hans dotter lyssnade han, för när galna människor som har makt har fel har de rätt.

 

Folkteatern

Torsdag 17 januari & fredag 18 januari, 19.00

Lördag 19 januari, 18.00

 

 

Omslagsbild: Från Queens of the Fauns. Bilden visas här något beskuren.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *