Vi2_banner

Veckotips GBG: Svajpa bort smärta


Publicerades 2018-11-12

Veckotips Göteborg: Vecka 46

I Göteborg denna vecka får vi en föreställning baserad på verkligheten, firande av Baltikums självständighet och dans om tvåsamheten – vi bryter tystnaden, möter en trehövdad mytologisk monstervarelse och svajpar bort våra problem.

 

Camilla försvann

Camilla försvann handlar om tre kvinnor som lever i prostitution i skuggan av de män som har tagit makten över deras liv. En föreställning baserad på intervjuer, forskning och biografiska berättelser från Västra Götaland. ADAS musikaliska fortsätter lyfta erfarenheter som är okända för många – och genom att sätta ljus på det som är tabu, anses skamfyllt och blir undanskuffat, så bryts tystnaden.

Hon börjar med att märka att hon blir åtrådd. Får uppmärksamhet, uppskattning och pengar i handen för att… dansa lite. Märker att hon får någon som tar hand om henne, som bryr sig. Märker inte när gränserna flyttas, längre och längre, märker inte våldet som blir allt grövre.

 

ADAS musikaliska teater

Torsdag 15 november, 19.00 – Premiär!

Fredag 16 november, 19.00

Spelas därefter tom 14 december

 

IndepenDANCE #3 – Baltisk danshöst i Göteborg

I år är det hundra år sedan Baltikums självständighetsförklaring, och det firar 3:e Våningen med att bjuda in till Baltisk dansfestival!

De koreografer och danskompanier vi valt att bjuda in är viktiga för utvecklingen av nutida dans i Baltikum, med unika konstnärliga uttryck och stark integritet och känsla för konstnärlig frihet.

Denna helg är det fokus på Litauen då AIROS Dance Theatre ger föreställningen Chimera’s Beads där vi får möta arketyperna modern, ormen och den otyglade passionen.

Fem kvinnliga dansare med olika erfarenhet och ålder gestaltar i en cykel av död och pånyttfödelse denna trehövdade mytologisk monstervarelse. Det handlar om transformation. Deras begär, illusioner och erfarenheter rör sig som pärlor på ett band.

 

3:e Våningen

Fredag 16 november, 19.00

Lördag 17 november, 16.00

 

Felix Skalberg – Vi Två

Dans om kärlek, smärta och de svårigheter som en relation kan innebära. Här får vi följa två personers resa, från första gången de träffades fram till nutid. Koreografen Felix Skalberg undersöker tvåsamheten idag – jämställer vi idag kärlek med konsumtion? Tror vi att vi kan svajpa bort smärta?

Vad händer med oss när vi går in i en relation? Finns det rätt och fel? Vilka är förväntningarna på partnern? Vad betyder det att leva i en tvåsamhet? Hur mycket anpassar vi oss efter underförstådda strukturer för att helt enkelt få det att fungera?

 

Atalante

Fredag 15 november, 19.00 – Premiär!

Lördag 16 november & söndag 17 november, 19.00

 

 

Omslagsbild: Från Vi två av Felix Skalberg. Foto: Martin Alexandersson. Bilden visas här något beskuren.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *