four_banner

Veckotips GBG: Starka band och fysisk filosofi


Veckotips Göteborg: Vecka 46

En lista över allt som gör livet värt att leva, uthålliga nypor som flätar starka material, en kärleksförklaring till rörelsen och förstärkt verklighet som ifrågasätter vårt seende. Allt detta finns att ta del av i Göteborg i veckan!

Every Brilliant Thing

GEST ger Every Brilliant Thing som fått recensenterna i Storbritannien på fall när den spelats där, en föreställning om kärleken, glädjen och sorgen. Och hur en ska hantera det hemska.

En liten pojke på sju år. Hans mamma ligger på sjukhus, “för att hon gjort något dumt”. Mamman har svårt för att vara glad. Så pojken börjar göra en lista på saker som är lysande med världen.

1. Ice cream

2. Water fight

3. People falling over

4. Rollercoasters

5. Laughing so hard you shoot milk through your nose

As the boy grows into a man the list evolves too. Over 30 years and thousands of entries later, he discovers that the list might even help save himself.

Efter premiären som var i fredags så viskas det om att det är succé, och Gary Whitaker, som ensam intar scenen, har blivit lovordad för sin rytm och komiska musikalitet (bland annat från Tobias Holmgren, GP). Gå dit och upplev succén du med!

 

Gothenburg English Studio Theatre

Tisdag 14 november – fredag 17 november, 19.00

Spelas därefter tom 13 december

 

Vernissage: Ammeli Engström

Ammeli Engström flätar, knyter, binder och slår rep av finsilver. I mötet mellan materialet och hantverket, undersöks smyckets funktion, tradition och mening.

Rep, vävar och korgar är tillverkade för att bära och för att bäras. De utgörs av sammanflätade band som skapar starka material. Teknikerna förknippas ofta med traditionellt kvinnligt hantverk, men de händer som knyter, flätar och binder är inga väna jungfruhänder – det är hårda uthålliga nypor.

På fredag blir det vernissage med mingel och tilltugg!

 

Four, Risåsgatan 5

Fredag 17 november, 17.00 – Vernissage!

Lördag 18 november, 12.00-16.00

Utställningen visas därefter onsdag-lördag tom 16 december

 

GBG Mime Fest 2017

En ny scenkonstfestival intar staden! GBG Mine Fest är en kärleksförklaring till den rörelsebaserade scenkonsten och ger oss en helg fylld av föreställningar för både liten och stor.

I programmet kan vi bland annat se Ika Nord som ger en upplysande och underhållande rörelserevy om språket (vi får bland annat magisk mim, fysisk filosofi, glad balett och teckenspråksallsång!) och studenter från Stockholms Konstnärliga Högskolas mimskådespelarprogram, som förutom att bjuda på scenkonst också berättar om hur det är att studera mimskådespeleri.

Förutom ett fullspäckat sceniskt program hålls festivalfoajén öppen hela helgen – där bjuds det på mat och dryck till goda priser, musik och diverse uppträdanden. Mysigt!

 

Masthuggsteatern

Lördag 18 november – söndag 19 november

 

Paratactical av Noha Ramadan

Noha Ramadan är en koreograf baserad i Amsterdam. Hennes arbete kännetecknas av språkexperiment och ett undersökande av relationen mellan saker och den miljö de existerar i. På Skogen kan vi nu ta del av ett spännande, och platsspecifikt, verk!

I Paratactical hamnar vi som publik mitt i händelserna, då det som sker tar plats i kanterna av spelplatsen, till och med bakom publikplatserna. I verket används filmisk teknik och teknik som skapar “förstärkt verklighet”, och vi kliver in i en värld som fångar en kontinuerlig rörelse av mänskliga och icke-mänskliga kroppar – en bild av rummet vi befinner oss i projiceras på väggarna. Genom live-projicering undersöks vår uppmärksamhet och relationen mellan vad som faktiskt finns där, och det artificiella. Var ska vi kolla? Vad är det som händer utöver det jag ser? Allting är i ständig rörelse.

 

Skogen

Onsdag 15 november – torsdag 16 november, 19.00

 

Omslagsbild: Ammeli Engström. Four Gallery.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *