bambam_banner

Veckotips GBG: Sorry not sorry


Publicerades 2019-03-11

Veckotips Göteborg: Vecka 11

Vi är precis så nördiga vi vill – snackar konst, kör på maxad stjärnestetik med kritisk blick och ser på teater som uppmanar oss att leva fullt ut. Ok, kör!

 

Konstnärligt talat: Förklädd Gud i samtida dräkt

– Konstnärlig samtalsserie i barmiljö

Högskolan för scen och musik drar igång en ny samtalsserie i barmiljö där vi tillsammans med inspirerande gäster och kritiska vänner samtalar om utbildning och forskning med fokus på samtidsfrågor. Mumma för de av oss som är samtalsnördar!

Varje kväll har ett eget tema, och under den första kvällen zoomas det in på Folkoperans uppsättning Förklädd Gud. Föreställningen var ett samarbete med hemlösa EU-migranter och blev mycket uppmärksammad på grund av den brinnande aktualiteten.

Under kvällen får vi reda på mer om hur arbetet växte fram.

 

Artisten

Högskolan för scen och musik

Måndag 11 mars, 18.00

 

 

BamBam Frost – So sorry

– Ett danscollage av popkultur förpackad i rosa plast

Missa inte detta gästspel när den nu kommer till Göteborg, ni har en chans på er! Koreografen BamBam Frost, tillsammans med dansarna Mari Carrasco och Lydia Östberg Diakité, drar med oss på en resa genom afroamerikansk populärkultur. Genom maxad stjärnestetik undersöks historien bakom och rötterna till dess bilder och danser.

Dansarna pushar sina kroppar tills det inte går längre och ser vart utmattningen tar dem både fysiskt och psykiskt. De omfamnar men förhåller sig samtidigt kritiskt till den populärkultur de, och många med dem, konsumerar dagligen. Till pumpande musik, iklädda gråa kroppsstrumpor, i ett rum förpackat i rosa glänsande plast – bjuder dansarna in till en intensiv, rolig och svettig föreställning där danser vi känner igen bryts ner och byggs om.

 

Stora Teatern

Tisdag 12 mars, 19.00

 

 

I and You

– Skandinavisk premiär om att våga leva fullt ut

På fredag blir det skandinavisk premiär (som så ofta på GEST, tack för det!) av den prisade föreställningen I and You, skriven av Lauren Gunderson.

Storyn i korta drag:

På grund av sin allvarliga sjukdom tvingas Caroline stanna hemma och har bara Instagram och Facebook till sällskap. Detta tills Anthony plötsligt dyker upp – oinbjuden och beväpnad med pommes frites, en sliten kopia av Walt Whitmans poesi och en brådskande projektdeadline… Caroline är inte imponerad.

 

Föreställningen beskrivs som en rapp och upplyftande skildring av vänskap och om att våga leva livet fullt ut. Spelas på engelska!

 

GEST

Fredag 15 mars, 19.00 – Premiär!

Spelas därefter 18 mars – 13 april

 

 

Omslagsbild: Från So sorry av BamBam Frost. Foto: Senay Berhe

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *