ensamgalning1-1600x624

Veckotips GBG: Sjukt lockande


Publicerades 2019-04-08

Veckotips Göteborg: Veckan 15

Galenskaper i ett slakthus, drottningar från Biskopsgården i en dans, konstnärer i sina ateljéer och dansare som balanserar på en bordskant.

 
 

Ensam galning

– En spännande och obekväm fantasi baserad på (post)sanna händelser

Det här låter spännande! Och så äger det hela rum i Gamlestaden, vilket ju jag gillar lite extra då det är Scenkonstguidens hemtrakter. Dramatikern och regissören Isabel Cruz Liljegren har skapat en allomslutande monolog som undersöker kvinnlig galenskap och autenticitet.

I april 2018 går den aktivistiska youtubern och videokonstnären Nasim Aghdam in på Youtubes huvudkontor i norra Kalifornien, tar fram ett skjutvapen och öppnar eld. Vem var “the Youtube shooter”, vilken var hennes drivkraft och vad var det egentligen som hände den dagen i april förra året?

Det hela tar plats i en lokal i slakthusområdet i Gamlestaden, och som publik kommer vi att färdas genom flera olika rum. Det varnas för starka scener och skjutvapen (attrapper såklart). Sjukt! Lockande! Endast 20 platser per tillfälle, så se till att boka pronto.

Ensam galning görs av Göteborgs Stadsteater och StDH/Stockholms konstnärliga högskola.

 

Slakthuset, Gamlestaden

Fredag 12 april, 19.00 – Premiär!

Spelas därefter tom 16 maj

 

 

Vi – Camilla Ekelöf & the moving queens of Biskopsgården

–  I mötet med varandra växer vi

Communitydansgruppen The moving queens of Biskopsgården (baserade i just Biskopsgården) har tillsammans med koreografen Camilla Ekelöf tagit fram dansföreställningen Vi som utgår från gruppens medlemmar och deras blandade historia och erfarenheter. Här undersöks frågor kring vilka vi egentligen är, här och nu.

Vi är gymnasielärare, städare, kosmetolog, hemmafru, förskollärare, journalist, dansare, student, konstnär, pensionär, mamma, mormor, syster, partner och mer där till.

Vi kommer ifrån krig, förtryck, frihet, demokrati, och diktatur. Vi tycker om att skratta, gråta och dansa tillsammans. Vi tycker om blått, lejongult, vitt, rött och tigerfärgat. Vi kommer att dansa, sjunga och prata med er och för er! Välkomna till Vi!

 

Atalante

Fredag 12 april & lördag 13 april, 19.00

 

 

Konstrundan i Majorna 2019

– Öppna ateljéer i Majorna

Ja, det är sant! Solens årstid är här, och med det kommer också konstrundan i Majorna! Under helgen kommer konstnärer runt om i Majorna hålla sina ateljéer öppna, och vi är välkomna att kika in, kolla in konst och umgås. En kan kika in färdiga verk, work in progress-grejer och ställa frågor direkt till konstnärerna själva.

Och på Röda sten konsthall så visas en samlingsutställning med medverkande konstnärer, så här kan en lätt få en överblick. Om du hittar en konstnär du gillar här, så kan du sedan söka upp den i sin ateljé för att kika in mer.

 

Olika ateljéer runt om i Majorna + samlingsutställning på Röda Sten Konsthall

Fredag 12 april, 15.00-19.00

Lördag 13 april & söndag 14 april,  12.00-17.00

 

 

Olof Persson Projects // As Three of Us

– Balansera på en bordskant

Samtidigt som det är konstrunda så håller även 3:e våningen öppet! Här visas ett verk av Olof Persson – tre koreografiska sekvenser från Perssons tidigare serien Me – every body, fast nu i förändrat format, genom en balans på ett lågt och vidsträckt lysrörsupplyst bord.

Balans på bordskanten, som tre av oss kommer att göra. Vi ville ha individualitet och vi har fått det, nu får vi deala med det. Vi är miljarder kroppar som i ett organisk myller vandrar runt, som egna världar, ständigt kolliderande med oss själva och varandra.

 

3:e våningen

Fredag 12 april, 19.00

Lördag 13 april & söndag 14 april, 14.00 & 16.00

 

 

Omslagsbild: Ensam galning, Göteborgs Stadsteater/StDH/Stockholms konstnärliga högskola. Foto: Jonas Kündig

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *