rosavargen_banner

Veckotips GBG: Röster


Publicerades 2018-11-05

Veckotips Göteborg: Vecka 45

Göteborgsveckan ger oss en blandning av röster och erfarenheter. Från fest med appar och dans till viktiga berättelser från människor i asyl och bearbetning av könsmaktsordningen, idealen och depressionen.

 

ShareMusic & Performing Arts 15-årsjubileum

ShareMusic & Performing Arts är en internationell kulturorganisation som arbetar med konstnärlig utveckling och innovativ scenkonst. Nu fyller de 15 år och firar med en fullmatad dag på Högskolan för scen och musik!

Det blir fotoutställning med Peter Lloyd (som bland annat fotat mycket för scenen), vi får chansen att testa på musikteknologiska appar, vi kan kika in dansverket Moss av Charlotte Darbyshire, lyssna till iPadensemblen Elefantöra och Gageego! och se på dansfilmen Eye of the Norm.

Utöver allt detta blir det tal, skålar, mingel och spontandans!

Kom en stund eller var med hela tiden. Du bestämmer. Vårt jubileum är ditt jubileum.

Högskolan för scen och musik

Lördag 10 november, 16.00-22.00

 

Voices

På onsdag är det premiär för Voices på GEST (Gothenburg English Studio Theatre), en föreställning som består av vittnesmål från asylsökande i Sverige och Storbritannien. I föreställningen är det skådespelare som för fram dessa berättelser och röster, som annars kanske inte skulle bli hörda.

 “The political system is treating the people as if they are numbers… it’s funny here in the migration system. When they distribute the people on the rooms they distribute numbers not persons. They are talking about numbers.”

Föreställningen kommer att förändras under spelperioden, då fler röster och erfarenheter kommer samlas in under arbetes gång. Efter spelperioden på GEST kommer Voices att spelas på skolor, arbetsplatser, festivaler och hos föreningar – överallt där det är viktigt att dessa röster och berättelser hörs.

 

GEST

Onsdag 7 november, 19.00 – Premiär!

Torsdag 8 november, 19.00

Fredag 9 november, 13.00 & 19.00

Spelas därefter tom 17 november

 

All min kärlek – fritt efter Nina Hemmingsson

Teater Tamauer kör nypremiär på sin föreställning byggd efter Nina Hemmingssons serier. Föreställningen beskrivs som ett feministiskt collage med cabaretkänsla – och de böcker som ligger till grund för föreställningen är Jag är din flickvän nu, Snyggast på festen och På a svarar jag hej då. Här bearbetas ensamheten, tvåsamheten, heteronormen, könsmaktsordningen, idealen, förväntningarna – och depressionen.

– “Det är som att jag befinner mig mittemellan två verkligheter;
antingen håller jag på att mogna, eller så är jag på väg att bli psykotisk igen.”

– “Ja, ovissheten är värst. Men om du passar på att göra knipövningar under tiden,
så blir ändå väntan till något meningsfullt.”

– “Tack, det ska jag prova.”

 

Efter föreställningen på lördag så kommer också självaste Nina Hemmingsson till teatern för ett eftersamtal! Plats bokas på Tamauers hemsida.

 

Hagateatern

Onsdag 7 november, 19.00 – Nypremiär!

Torsdag 8 november – lördag 10 november, 19.00

Spelas därefter tom 8 december

 

 

Omslagsbild: Från All min kärlek av Teater Tamauer. Foto: Lina Ikse

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *