DOGYSTYLE_banner

Veckotips GBG: Rörelse


Publicerades 2018-10-29

Veckotips Göteborg: Vecka 44

Vi får scenkonst för alla sinnen – en festival för rörelse och visuell poesi, opera i totalt mörker och verk som ger kropp och röst åt en levd verklighet.

 

GBG Mime Fest

Till helgen fylls Teater Aftonstjärnan med en kärleksförklaring till den rörelsebaserade scenkonsten! Det är GBG Mime Fest om återkommer för andra året i rad och som ger oss verk där rörelsen och det fysiska berättandet står i fokus.

Årets 11 föreställningar bjuder på intimitet, komik, teknisk skicklighet, fjädrar, visuell poesi, kroppar, lust, slapstick och mycket mer. Några är för barn, andra är barnförbjudna. Några helt utan ord, andra fulla av ord.

Jag vill tipsa lite extra om två favoriter:

 

The Doggy Style project

Bravo Toga är en grupp nordiska scenkonstnärer som experimenterar med olika former av performativa element men som har ett återkommande intresse för rörelse, klubbmusik, kostym och för ämnen kopplade till tema femininiteter.

I föreställningen The Doggy Style project dissekerar och hyllar de bilder av slampan genom tiderna.

Unna dig själv denna utlösning av medeltida empowerment i osexig stämning blandat med en nypa självreflektion. Följ med i föreställningen som gräver djupt ner i landskap av food-crushing, doggy-styling som omvänd cat-calling, subjektiva och objektiva blickar och den blodtäckta historien om sexuella syndabockar.

 

Caféscenen

Söndag 4 november, 17.00

 

2 Become 1

Ja, precis. Titeln är samma som låten av Spice Girls. 2 Become 1 är en fysiskt vibrerande föreställning skapad och framförd av Jonna Ljunggren och Li Molnár Kronlid med musik av Niki Yrla. Verket utspelar sig i ett flickrum med fokus på hur Spice Girls känns, som sprakande lust i kroppen, utforskas sexualitet, femininitet och makt i ett rum där allt är tillåtet.

 

Stora scenen

Lördag 3 november, 18.00

 

Mellan föreställningarna kan en mingla i festivalbaren med annat trevligt festivalfolk. Skoj!

 

Teater Aftonstjärnan

2 – 4 november

 

Operation Opera & Teatr Weimar – In the darkness, everything went all black

In the Darkness, Everything Went All Black är en operaupplevelse som utspelar sig i totalt mörker. Lyssnar vi mer aktivt när vi inte längre ser? Hur uppfattar vi ljud vi hör i totalt mörker? Det här måste ju bara upplevas.

Föreställningen är skriven två operasångare och live-elektronik och framförs på engelska och är ett samarbete mellan Operation Opera and Teatr Weimar.

 

Atalante

2 november & 3 november, 19.00

 

 

Hon som jag såg i spegeln

Adas musikaliska teaters Karin Lycke ger i denna monolog kropp och röst åt en ung mammas berättelse, en föreställning som är byggd efter verkliga erfarenheter och djupintervjuer.

Om mötet med kärleken, moderskapet och våldet. Om rosor som blir till blåklockor, kärleksrus som blir till mardrömmar. Om att en dag möta sin egen spegelbild och inte känna igen sig själv. Om att hitta sin väg och bygga ett liv.

Passar alla över 14 år, och alla upp till 16 år får gå in gratis!

 

Kulturhuset Kåken

Onsdag 31 oktober, 18.00

 

 

Omslagsbild: Från Bravo Togas The Doggy Style project. Foto: Chrisander Brun

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *