04-lrg_banner

Veckotips GBG: Radikalt underhållande


Publicerades 2019-06-10

Veckotips Göteborg: Vecka 24

Det blir befriande icke-moralistiskt på Ringön, vouge-performance på Kastellgatan och drag-gala i Bältespännarparken.

 

 

SWISH 0704783443: Roxy Farhat

Sista dagarna nu att ta del av utställningen med Roxy Farhat på ICIA! I separatutställningen SWISH 0704783443 visas ett femtontal videoverk från 2008 och fram till nu.

Hur skämtar man på ett både politiskt radikalt, underhållande och varmt, medmänskligt sätt? Om det finns någon som till fullo behärskar denna svåra konst, utan att hamna i varken det politiskt korrekta eller inkorrekta facket, så är det Roxy Farhat. Få konstnärer lyckas behandla så tunga och allvarliga ämnen på ett så befriande icke-moralistiskt och estetiskt förföriskt sätt.  – Ur utställningstexten av Sinziana Ravini

 

ICIA, Ringön

Torsdag 13 juni & fredag 14 juni, 12.00-18.00

Lördag 15 juni, 12.00-16.00

 

 

Vogue performance – Sebastian Ruiz Bartilson

I anslutning till utställningen The devil makes work for idle hands av Hannah McDonald ges nu på fredag en vouge-performance av Sebastian Ruiz Bartilson.

Sebastian är en performancekonstnär, dansare och lärare, tränad inom modern dans, kontaktimprovisation, flamenco och vougeing.

Influenced by South American traditions, his research is focused now on the power of ritualised actions on stage and interested in creating dialogues between rituality and the contemporary performing practices.

 

Galleri 54

Fredag 14 juni, 19.00

 

Drag- & Burlesquegalan 2019 West Pride

Det är pridevecka! West Prides program är smockfullt med intressanta samtal, konsthändelser, workshops, happenings och mötesplatser. Och på fredag är det dags för West Prides Drag & Burlesquegala i Pride Park i Bältespännarparken!

En av West Prides glittrande höjdpunkter är den extravaganta Drag & Burlesquegalan, full av queer fierceness, lösögonfransar, performance art och glamourösa akter. Här blandas queer kamp och normbrytande budskap med fabulösa uppträdanden.

På scenen kan vi bland annat se Peppermint (känd från RuPaul’s Drag Race), Seymour Bottoms, Ivoncita & Mr Drama, Admira Thunderpussy, Drama Kings och Velvet Vixens.

 

Bältespännarparken

Fredag 14 juni, 21.00

 

 

Omslagsbild: @Miss Peppermint.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *