affischfoto_banner

Veckotips GBG: Nationalsång och mörker


Publicerades 2019-02-04

Veckotips Göteborg: Vecka 6

Textkonst, mörkeropera, livebandskaraoke och faderskärlek. Veckan i Göteborg bjuder på breda möjligheter att lyssna, se och medverka i scenkonstupplevelser med alla sinnen.

 

Klubb Läsbar

– Öppen scen för textbaserad scenkonst

Poesiwerken bjuder in till säsongens första Klubb Läsbar – öppen scen för textbaserad konst! Ta med en dikt, en bikt, en prosatext som handlar om gikt eller gör ett performance av största vikt. Anmälan till öppna scenen sker på plats.

Kvällens gästartist är gästartist Mohlavyr som läser texter ur sitt senaste projekt Kära kropp, ett musik- och konstprojekt med nio explosiva fotografier och berättelser om kroppskomplex. Fokus är ordens mörka makt och att ge ökad förståelse om hur verbala trakasserier kan ge komplex som varar för livet.

 

Crippas Café

Tisdag 5 februari, kl. 19.00

Fri entré

 

In the darkness, everything went all black

– En omslutande musikdramatisk upplevelse

In the Darkness, everything went all black är en opera som genom suggestiv musik och gestaltning överlåter meningsskapandet till besökarens egen fantasi. Vad döljer sig i dunklet? Finns det en väg ut? Var är vi? Och vem är du i sammanhanget?

Bakom konceptet står Hedvig Jalhed, Mattias Rylander, Kent Olofsson, Jörgen Dahlqvist och Agnes Wästfelt. Operan presenteras som en del i Hedvig Jalheds doktorandprojekt. Se på HSMs hemsida för information om hennes 50 %-seminarium med diskutant Josephine Machon, den 8 februari.

 

Högskolan för Scen & Musik

Torsdag 7 februari, kl. 18.00

 

Livebandskaraoke & Musikquiz

– Svängig AW med Karro&Åke

Längtar du efter att stå på scen med ett band bakom dig? Eller vill du sitta ner med en öl och se andra framföra världskända låtar? Karro&Åke har förberett 125 av de bästa låtarna från 1950-talet och framåt.

Kvällen inleds klockan 18.00 med ett quiz som kretsar kring musik. Det ryktas om fina priser till vinnarna!

 

2lång

Fredag 8 februari

18.00 Musik-quiz

19.30-23.00 Karaoke

 

 

Nationalsången av Eija Hetekivi Olsson

– En monolog om klass och en fars kamp för sitt barn

Nationalsången stör och berör, rör om och för, en rak höger i samhällets solarplexus och ett finger i ögat på den som inte vill eller vågar se. De marginaliserades urstarka och högaktuella berättelse. En fars kamp för sitt barns rätt till ett rättvist samhälle och ett likvärdigt liv. En kamp som möter stängda dörrar tills det bara finns en väg att gå. En monolog om det största som finns. Kärleken till sitt barn.

 

Folkteatern

Fredag 8 februari & lördag 9 februari kl. 18.30

 

 

Omslagsbild: Från Nationalsången. Foto: Patrik Bogård. Bilden visas här något beskuren.


Om Emma Axberg

Emma Axberg är en skribent & scenkonstnär bosatt i Göteborg. Hon hatälskar att det händer så mycket fantastiskt i Göteborg varje vecka och att en omöjligt kan uppleva allt. Försöker ändå finna lugn och glädje i tanken att ”Ingen kan uppleva allt, men alla kan uppleva något”.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *