heavenhell_banner

Veckotips GBG: Mytologiskt


Publicerades 2019-04-15

Veckotips Göteborg: Vecka 16

Påskveckan ger oss magiskt ögongodis, odödliga berättelser och kulturmingel med redaktions-folk.

 
 

Miramos

Danskompaniet Spinns nya föreställning är godis för ögonen! Trailern liknar sånt som en kan tänka att de pysslade med på den konstnärliga nattklubben Cabaret Voltaire tidigt 1900-tal. Fast här är det för barn, men vi bär ju alla med oss det inre barnet så jag skulle säga att det här är för alla. Färgglada figurer i olika former tar sig långsamt an en scen, utforskar miljön, möter varandra.

Miramos är en magisk och lekfull resa utanför tiden, bland färger, former och fantasier. Om naturens skönhet och dess skörhet. Om att allt som lever här på jorden både tillhör varandra och behöver varandra.

 

 

Hagateatern

Tisdag 16 april, 14.00 & 18.00

Onsdag 17 april, 10.30 & 13.00

Torsdag 18 april, 10.30

Spelas därefter 23 – 26 april

 

 

 

Heaven & Hell

Och så nytt även från Poste Restante! Heaven & Hell är del två i gruppens diptyk om tragedin som form och funktion (del ett var It’s a Tragedy). Som alltid när Poste Restante är i farten får vi ett allomslutande performanceverk där vi utmanas att uppleva händelserna med alla sinnen. Verket tar form av en nyinstiftad orden med specifika medlemskriterier, en orden som under åtta vårkvällar öppnas för oss utomstående.

I ett anrikt hus, med rum efter rum av handmålade gobelänger, formuleras ett nytt mytologiskt språk genom sällskapets ritualer. Med hjälp av döda diktare och odödliga berättelser undersöker medlemmarna hur de bättre kan förstå sig själva och med vilka ord de kan utsäga – och frammana – en annan framtid.

Heaven & Hell tar avstamp i Lévi-Strauss teorier om mytologins funktion som språk för de upplevelser som inte kan benämnas på annat sätt. Spännande! Och det hela tar plats i fantastiska Gathenhielmska huset (byggt 1743). Obs! Starka blinkande ljus, doft och höga ljud – och så är det åldersgräns på 18 år.

 

Gathenhielmska huset, Stigbergstorget

Onsdag 17 april, Insläpp 19.00 & 19.30 – Premiär!

Torsdag 18 april, 19.00 & 19.30

Spelas därefter 26 – 28 april & 10 – 12 maj

 

 

Kultur-AW med KonstAB

På skärtorsdagen kan vi avrunda den här påskveckan med kulturmingel och after work med kulturjournalister, redaktörer och teaterfolk! GP bjuder in till kultur-aw och samtal mellan teatergruppen KonstAB och GPs kulturchef Björn Werner. För musiken står GPs idé- och kritikredaktör Victoria Greve och nyhetschefen Johan Bohlin. Baren bjussar på aw-priser.

 

Dubbel Dubbel, Polhemsplatsen 5

Torsdag 18 april, 16.00 – 19.00

Samtalet startar 17.30

 

 

 

Omslagsbild: Från Heaven & Hell av Poste Restante. Foto: Patriez van der Wens

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *