gbg_banner2

Veckotips GBG: Maxat, monumentalt och intimt


Publicerades 2018-11-19

Veckotips Göteborg: Vecka 47

Göteborg ger oss maxad musikalfinal, monumentala målningar och en lyssnande dans med rep.

 

Next Stop: West End #15 – SISTA EVER

En era når sitt slut! Nu är det dags för den allra sista kvällen av musikalkvällen där vi får uppleva musikal på nära håll. Efter tre fantastiska år tackar vår konferencier Rasmus Klamas för sig och drar vidare på andra äventyr.

Så – nu är det sista chansen att ta hem första priset i musikalquizet (extra fina priser utlovas) och att sjunga oss till tårar eller skratt under open mic:en! Och förstås – sjunga tillsammans i den maffiga allsången. Och inte att förglömma! För att bevittna det allra sista öppningsnumret, framfört av vår konferencier. Denna gång är det When I Kissed the Teacher från musikalen Mamma Mia! Here We Go Again.

Vi ses där!

 

2lång

Onsdag 21 november, 19.30

 

Anna Bergman // Utställning på 3:e Våningen

Under titeln Painting through action – thinking through painting ställer Anna Bergman ut sina storskaliga målningar på 3:e Våningen. Men vad är egentligen en målning? Är det ett föremål, eller en idé? Med dessa frågor i kroppen får vi möta Annas värld och arbetssätt.

Bergman arbetar instinktivt och snabbt, med hjälp av intuitiva gester. Hon har utvecklat en unik teknik där hon svävar strax ovanför ytan och riktar färgen genom tyngd istället för genom kontakt.

I monumentala målningar utmanar Bergman gränserna för måleriets möjligheter. I sin ateljé förflyttar hon sig i en gravitationsfri zon över målningarna med hjälp av en bro på hjul. Fram växer ett måleri utan horisont, bottenlöst, utan tak. Betraktaren dras in i ett abstrakt landskap utan början och slut.

 

3:e Våningen

Onsdag 21 november – söndag 25 november, 12.00-16.00

Visas därefter tom 2 december

 

SOMEONE YOU TRUST, TOVA GERGE & BRITTA KIESSLING

Konstnärerna Tova Gerge och Britta Kiessling bjuder in oss att undersöka repbondage, en praktik för att utforska tid, tillit och samtycke. Här väljer vi om vi vill delta i den deltagande akten, att tillsammans med en partner lugnt och i ett lyssnande får följa instruktioner för hur ett antal rep ska användas, eller i den betraktande akten, där en får betrakta när konstnärerna själva följer instruktionerna – en dans med rep, tillit, risk och lyssnande. En kan välja att komma på en akt eller båda, och ingen tidigare erfarenhet av bondage eller liknande behövs.

För oss som gjort Someone You Trust, bygger tillit på lyssnande, samtycke och tydliga ramar för att delta eller avstå. Someone You Trust är ett försök att upprätta förutsättningar för det, både i mötet mellan två personer, och i mötet mellan publik och konstnärer.

Som alltid med Skogen så serveras vegetarisk mat och dryck (i pausen mellan akterna) och du donerar vad du själv finner rimligt för workshop, föreställning, dryck och mat.

 

Skogen

Fredag 23 november – söndag 25 november

Den deltagande akten spelas 23 och 24 november, 18.00–19.00 & 25 november, 16.00–17.00.

Den betraktande delen spelas 23 och 24 november 19.30–20.30 & 25 november 17.30–18.30.

 

 

Omslagsbild: Anna Bergman, utställning på 3:e våningen.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *