01-utvandrarna-pressbild-kampanjbild-fotoaorta-2017-18

Veckotips GBG: Maxa helgen


Veckotips Göteborg: Vecka 36

Denna vecka maxar vi helgen med både dagföreställningar, premiär, invigningsfest och brunch. En helhelg helt enkelt i scenkonstens tecken.

 

Artikel 3 

Teater Martin Mutter kommer till Göteborg med sin föreställning Artikel 3 som tar sig an frågor kring normer och HBTQ. Alltid roligt med en ny frigrupp att kolla in, annars håller de till i Örebro men har en omfattande turnéverksamhet. I Artikel 3 får vi följa med på en klass återträff 20 år efter högstadiet. Genom återblickar får vi ta del av karaktärernas upplevelser från högstadiet. Vad tog de med sig ut i livet och hur har de hanterat det som vuxna?

Cinnoberteater 

Fredag 8 september kl 10.30 och kl 13.30 

 

Utvandrarna

Pontus Stenshäll tar sig an klassikern Utvandrarna och givetvis vill vi inte missa denna tappning. Nutidsreferensen går inte att missa och jag är mer än nyfiken på scenlösningar och vinkel. Kommer det bli en historiefilm eller kommer den slå an på nya strängar. I event texten hittar vi kast mellan nutid och dåtid, men hur kommer detta avspeglas i uppsättningen?

Under den korta tid som passerat har Sverige gått från ett land med hunger och barkbröd till ett land av fredagsmys med tacos. Från ett land med moraklockor och arbetshästar till ett land med engångsgrillar och espressomaskiner. Från svältår till semesterersättning, från fattigstugor till pensionsförsäkringar.

Jag hoppas på att få nya perspektiv på en ofta berättad historia.

 

Göteborgs stadsteater 

Fredag 8 september kl 19.00

Lördag 9 september kl 18.00

Spelas fram till den 29 oktober

 

Vernissagefest GIBCA 2017

GIBCA intar staden med storm och det hela sätts igång med en gungande fest signerad klubben Wonderland.

GIBCA – Göteborgs Internationella Konstbiennal har i år titeln WheredoIendandyoubegin – On Secularity och fördjupar sig i en både politiskt brännande och samhällsaktuell fråga – den om det sekulära samhället. Och ställer frågan vilken roll kan det sekulära ha i dagens samhälle?

Invigningen äger rum på Röda Sten och det blir musik med bland annat DJ Livsfarligt, Feministpsykos och Studiokalejdo. Dansa huvudet till sans så du sedan kan ta dig an konsten med ett fritt sinne.

Röda Sten

Lördag 9 september kl 22.00 

 

Konstbrunch del 1

Ja, visst får jag tipsa om vårt eget event, så jag bara gör det för jag tror det här kommer bli grymt. Konstbrunch är Scenkonstguidens nya event där du kan äta brunch, mötas och inspireras. Först ut att inspirera oss är Henrik Sputnes som är curator och skribent. Han kommer snacka på temat kluster för en självorganiserand samtidskonst. Vilket innebär hur konstnärer organiserar sig, vilka kluster som är viktiga idag och hur de tar kraft – typ. Möts och mingla med en god kopp av något och frukosten i näven. Kom bara kom.

Växthuset, Trädgårdsföreningen

Söndagen 10 september kl 11.00

 

Foto i bannern: Utvandrarna, fotograf Aorta

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *