rekonstruktion2_banner

Veckotips GBG: Labyrinter och växthus


Veckotips Göteborg: Vecka 37

Bärbara skulpturer, spegellabyrint, djurisk akrobatik och scenkonst + middag i ett växthus, visst står det inskrivet i veckans önskelista? Skönt att det är så lätt att få önskningar att slå in – bara följ veckotipset och din lycka är gjord.

Mirror in the mirror

Såg du Kairos 2013 och Zerkalo 2015? Oavsett om du gjort det eller inte så har du i veckan chansen att se den sista delen i Eva Ingemarsson Dansproduktions trilogi av speglar – Mirror in the Mirror. Scenen är uppbyggd upp av 16 stora speglar i en labyrint (!), aluminiumrör och broar/stigar för publiken att vandra på. Låter som en upplevelse för bra för att missa!

Publiken vandrar runt i en stor labyrint bland utspridda spegelsjöar där dansarna är kopplade till sina livlinor. Ett inåt- och tillbakablickande som avbryts av snabba chockartade uppvaknanden. Dansaren rör sig ovanför sin speglande kropp, ovanför sig själv. Under ett kort ögonblick släpper gravitationen taget om kroppen och det går att titta ner på sig själv. I ett förvirrat ögonblick av klart seende, syns ett starkt och obarmhärtigt ljus.

 

Atalante

Tisdag 12 september, 19.00

Torsdag 14 & fredag 15 september, 19.00

Spelas därefter enstaka tillfällen tom 29 september

 

Mia Maljojoki – Bedtime Stories

Hurra – nu är höstsäsongen igång på Four! Just nu kan vi se en utställning som är en del av GIBCA Extended, Gothenburg Biennial for Contemporary Arts satellitprogram, Bedtime Stories av Mia Maljojoki. Mia skapar smycken och bärbara skulpturer som ger skydd och styrka, men också möjlighet till lugn och vila.

På vilket sätt reagerar vi i en krissituation? Hur håller man balansen i en skakig tillvaro av toppar och dalar, vardagsstress och världsproblem? Tungor och skedar är objekt för givande och mottagande. De bär på en känsla av förståelse, både för oss själva och mellan människor runt om oss.

Four

Onsdag 13 september – fredag 15 september, 12.00-18.00

Lördag 16 september, 12.00-16.00

Visas tom 30 september

 

Fauna

Sugen på något häpnadsväckande med wow-faktor till helgen? Jag har grejen för dig! Dra till Stora Teatern där det blir djurisk akrobatik och ordlösa utflykter med den hypade och prisbelönade nycirkusgruppen Fauna. Gruppen är alldeles nybildade, alla medlemmar har nyligen gått ut Dans-och cirkushögskolan i Stockholm, men redan har de hunnit turnera runt om i världen.

Fauna tar de fram det djuriska i sig och bjuder på ett lekfullt och vackert sätt på akrobatisk nycirkus på högsta nivå, i en föreställning lika vacker som livet självt.

 

Stora Teatern

Fredag 15 september & lördag 16 september, 19.00

 

Konstkolonin

Kom på konstnärsmiddag och scenkonst i Trädgårdsföreningen – i ett växthus! Ja jag är jävig, eftersom jag är en del av det konstnärliga teamet bakom det hela, men jag tänker inte hålla mig från att tipsa hejd- och skamlöst. Detta blir något alldeles särskilt – och i en fantastisk miljö! Genom tre kvinnliga konstnärers ögon – Lili Brik, Virginia Woolf och Anna Ancher – blickar vi tillbaka till 1900-talets början och sekelskiftets konstkolonier. Jag har blivit förälskad i dessa kvinnor, och det kommer du alldeles troligen också bli.

Förutom att få se olika sidor av dessa kvinns så blir det bland annat finmiddag och ett gott samtal med en inbjuden konstnär. Första kvällen blir det Nina Bondeson och andra John Huntington. Komsi! Premiären är fullsatt, men biljetter till söndagen finns fortfarande (och till fler datum under spelperioden).

Trädgårdsföreningen

Fredag 15 september, 19.00 – Premiär! (Fullsatt)

Söndag 17 september, 18.00

Spelas därefter enstaka tillfällen tom 30 september

 

 

Omslagsbild: Från Konstkolonin. Rekonstruktion av Hip, hip, hurra! framför originalet på Göteborgs Konstmuseum.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *