fiskedansen_banner

Veckotips GBG: Kropp


Publicerades 2019-04-23

Veckotips Göteborg: Vecka 17

Dans som botemedel, dokumentärt om livets slutskede och styckmord på Moderna Museet. Allt detta kan du uppleva i Göteborg denna vecka.

 

 

Sindri Runudde – Fiskedansen och andra kosmiska bekännelser

Konst som borde ordineras till alla! Dansaren och koreografen Sindri Runudde arbetar utifrån premissen att varje kropp har kunskap och varje berättelse en dans. Arbetet har tagit olika former, dels i intima möten en och en där Sindri ordinerat danser som botemedel mot olika åkommor och dels genom ett gemensamt workoutprogram.

Fiskedansen och andra Kosmiska Bekännelser är scenversionen av arbetet och har formen av ett konceptalbum och ett workoutprogram bestående av sju olika danser med specifika syften. Med fem dansare på scenen presenteras de sju låtarna, och musiken vävs samman med personliga berättelser.

Detta bör inte missas!

 

Atalante

Fredag 26 april & lördag 27 april, 19.00

 

 

Slutet

Osynliga Teatern gästar Folkteatern med Slutet, en dokumentär föreställning om konfrontationen mellan liv och död. Här får vi gemensamt följa varandra genom ett undersökande av livets slutskede. Vi får lyssna till röster om olika relationer till döden och får möjlighet att i stillhet hantera tystnad, separation och behovet av tröst.

Sjuksköterskan som tar hand om sina patienter i snitt åtta dagar innan de somnar in. Driftteknikern som bränner 22 kroppar om dagen. Operasångaren som bara sjunger på begravningar. Pensionären som i hemlighet bedriver dödshjälp. Kvinnan som kommit på nyckeln till att återuppväcka sin avlidna make. Det här är verkliga avsnitt om fascinationen över livets förgänglighet och en inbjudan att besöka platser som inte en vanlig levande människa vanligtvis har tillträde till.

 

Folkteatern

Torsdag 25 april & fredag 26 april, 18.30

Lördag 27 april, 15.00

 

 

 

Total strukturalitet

KonstAB, med medlemmarna Filip Aladdin, Ossian Melin och Anton Hellström, är tillbaka på Göteborgs Stadsteater! Nu med den tredje och sista delen av serien Total Trilogi. Gruppen har startat reaktioner och diskussioner, sist kring en händelse när gruppen kom i bråk med en PR-byrå som hade bokat en privat föreställning. Jag har noll koll på vad bråket handlade om, så jag lämnar till er att googla själva!

Total strukturalitet går att kika in även om en inte sett de tidigare delarna, och kort är storyn så här:

Fascism, astralprojektion och esoterism i den svenska kulturmyllan. Ett styckmord sker på Moderna Museet. Alla är misstänkta. Följ med den unge regissören Ossian när han reser med hela Sveriges kulturvärld till Tibet för att rädda jorden.

 

Göteborgs Stadsteater

Lördag 27 april, 15.00 – Premiär!

Söndag 28 april, 18.00

Spelas därefter 2-5 maj

 

 

 

Omslagsbild: Sindri Runudde – Fiskedansen och andra Kosmiska Bekännelser. Foto/illustration; Chrisander Bruun och Ida Engblom

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *