destination_banner

Veckotips GBG: Kärlek och möten


Publicerades 2019-02-11

Veckotips Göteborg: Vecka 7

Vad har ett konstnärligt kulturmöte, en kärleksfull lunchdans, en improviserad musikal och en ångerfull elektronopera gemensamt? De inträffar alla denna vecka i Göteborg!

 

Destination Atalante

– Destination för kulturmöten

Destination Atalante är Atalantes mötesplats för konstnärer och publik inom scenkonst, musik, film, text och bild. Fyra kvällar under våren kommer Niklas Rydén och Saga Björklund Jönsson att bjuda in artister från olika konstområden. På Destination får de berätta om sina konstnärsskap, visa utdrag från saker som är under arbete och diskutera aktuella frågor inom konstområdet. De kommer också att bjuda in företrädare för kulturpolitiken och andra nyckelpersoner för att belysa kulturens villkor i Göteborg.

På Destination Atalante vet en aldrig vad som väntar. Är det konsert i foajén, en hel föreställning på scen, samtal om ett verk under arbete, kulturpolitisk debatt, sceniska improvisationer, filmvisning, konstutställning, nycirkus eller en konstnärspresentation? Eller rentav alltihop på samma gång…

Destination Atalante sätter mötet och samtalet mellan konstnärer, artister och publiken i centrum och vill uppmuntra det gränsöverskridande, det som håller på att skapas, och inspirera till nya samarbeten.

 

Atalante

Måndag 11 februari, 19.00

Görs även fler måndagar i vår:  4 mars, 8 april och 6 maj

Fri entré!

 

Lunch Beat

– Kärleksfull lunchdans

Lunch Beat Göteborg firar Alla Hjärtans Dag med en hejdundrande kärleksfest!

Under Alla Hjärtans Vecka, 9-17 februari, blir det ett riktigt kärleksfullt Lunch Beat på Stora Teatern för att sprida kärlek till staden och alla dansglada Göteborgare!

Lunch Beat samverkar med West Pride! Alla är hjärtligt välkomna oavsett, ålder, kön, etnisk bakgrund eller sexuell läggning.

Det blir som vanligt en timmes dans mitt på lunchen med stans bästa DJ som garanterat kommer leverera kärleksfulla hits.

 

Stora Teatern

Torsdag 14 februari, 12.00-13.00

Fri entré!

 

 

Mosaik

– Improviserad musikal

Vi spelar alla huvudrollerna i våra egna liv. Var och en av oss har en historia att berätta. Allas vardag sammanflätad i ett enda stort lapptäcke. En mosaik av människoliv.

GBGImpros improviserade musikal Mosaik utspelar sig på den plats publiken bestämmer. Vilka glädjeämnen, vardagsbryderier och livsavgörande beslut vi kommer beskåda? Det återstår att se. Och höra! Räkna med sånger ni aldrig har hört förut, och massor av skratt och känslosamma moment i alla dessa härliga möten!

 

Redbergsteatern

Fredag 15 februari, 19.00

Ges även 15 mars & 24 maj

 

Regrets

– Ångerfull elektronopera

Det är två personer. Den ena har varit där länge. De väntar på något. Det går dagar, månader, år. Allt är fruset. Vatten, is, tistlar, rosor. Svanar slåss med tjurar. De pratar. Minns. Känner de varandra? Vad är det de väntar på? Medan tiden går funderar de på vad som är viktigt i livet och dras med i fantasier, drömmar och rädslor. Och så en dag, till slut…

Regrets är en elektronopera med sjungen dramatisk text till elektroniska ljudvärldar och instrument. Regrets handlar om ånger, om olika livsval, om skuld, om försoning, och om det faktum att vi alla skall dö. Iscensättningen görs i ett rum som har det visuella i fokus, med gradängen som spelplats och publiken på scenen med artisterna helt nära. I sex scener får vi möta de två som talar om livsval, tillkortakommanden, hur fort allting går, saker som aldrig blev av, och att det kanske inte blev så fel ändå…

 

Atalante

Fredag 15 februari, 19.00

Lördag 16 februari, 16.00

Ges även 23 – 24 februari

 

 

Omslagsbild: Från Destination Atalante. Foto: Amanda Andréas


Om Emma Axberg

Emma Axberg är en skribent & scenkonstnär bosatt i Göteborg. Hon hatälskar att det händer så mycket fantastiskt i Göteborg varje vecka och att en omöjligt kan uppleva allt. Försöker ändå finna lugn och glädje i tanken att ”Ingen kan uppleva allt, men alla kan uppleva något”.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *