kastratet_banner

Veckotips GBG: Kalas och återförening


Veckotips Göteborg: Vecka 21

Hade veckan haft ett tema så hade det kanske varit relationer och sammanhang, och svårigheterna dessa för med sig. Det blir svår far och dotter-relation, storasystrar, medlemsstyrd förening och ett 25års-kalas. Ut och upplev!

 

Kastratet #3: CUCK (Rigolettodekonstruktion)

Jag har gillat allt som Kastratet gjort hittills, så oddsen att jag kommer gilla CUCK är goda. Kastratet #3: CUCK är en invertering av den tredje och sista akten i operan Rigoletto av Giuseppe Verdi. I en av rollerna ser vi favoriten Caisa-Stina Forssberg, den coola människan Angelica Falkeling har skapat kostymen, Max Bolotin har skrivit texten. Och detta är endast tre av anledningarna för att boka biljett på studs. OBS – kort spelperiod!

Ett slott eller ett radhus.

Ett flickrum eller ett våtrum.

En dotters återförening med sin fader i en stad präglad av våld och maktmissbruk. Deras förväntningar på det nya liv som ska börja. De storartade planerna på att påbörja någonting nytt, någonting annat, någonstans där ondskan inte har fått fäste – i Verona, Bologna, Florens. Men också: glädjen över att få vårda det man har försakat. Hoppet om gottgörelse, om försoning, om sinnesro.

 

Teater Trixter

Torsdag 24 maj, 19.00 – Premiär!

Fredag 25 maj & lördag 26 maj, 19.00

Söndag 27 maj, 17.00

 

Big Sister

Septemberteatern gästspelar på Göteborgs Dramatiska Teater med Big Sister – ett socialt experiment där fyra kvinnor blir inlåsta med en träningscykel, en prinsesstårta och en bok. Vad spelet går ut på har de inte fått reda på, och varningssignaler ljuder vid minsta felsteg…

Det låter onekligen som en klassisk skräckis-set up, men där slutar likheten. Big Sister är en feministisk musik- och teaterföreställning som lyfter fram kvinnliga förebilder som inte fått tillräckligt stort utrymme i historieböckerna.

Du betalar om och vad du själv vill, och det finns prinsesstårta och bubbel till försäljning!

Göteborgs Dramatiska Teater

Lördag 26 maj & söndag 27 maj, 15.00 & 18.00

 

Poste Restante: Kamratföreningen Leviathan

Längtar du efter gemenskap? Längtar du efter att vara del av någonting större än dig själv? Plågas du av bultande vantrivsel? Då kan du ansöka om medlemskap den hemlighetsfulla och medlemsstyrda Kamratföreningen Leviathan.

Det allomslutande och interaktiva performanceverket Kamratföreningen Leviathan tar formen av ett hemligt sällskap/förening vars syfte är att börja om, lämna den rådande samhällsordningen och lägga grunden för Civilisation.

Publiken bjuds in som adepter för att lära sig föreningens regler och principer, samt delta i egalitetsträning. De besökare som vill ha en fördjupad – och mer utmanande – upplevelse får möjlighet att ansöka om fullvärdigt medlemskap och då ta del av aktiviteter som “Utlevnad”, “Föreningsstämma” och “Exorcism”.

Kamratföreningen Leviathan är en fristående del i Poste Restantes diptyk som utgår från Freuds essä Vi vantrivs i kulturen. Här kombineras Freud med arbetarrörelsen, queer-teori och klubbkultur, där besökaren ges ansvar att granska sin egen relation till maktens och begärets konventioner.

 

Skogen

Onsdag 23 maj – lördag 26 maj, 18.00, 18.30 & 19.30

 

ADAS musikaliska teater 25 år!

ADAS musikaliska fyller 25 år och det firas med fyra dagar fyllda av inspiration, reflektion och framtidsspaningar. Härligt!

Det blir fördjupande seminarier – konstens roll i samhället diskuteras, samtal om tystade kroppar och vilka som får synas i samhället, samtal om behovet av rum för konstnärlig utveckling och vad konsten kan fylla för funktion i arbetet med människor. Utöver detta blir det mingel och en spännande scenkonstvandring med performance och upptåg. Kvällen avslutas med med middag och dryck. Hurra, hurra!

Allt är gratis!

 

Konstepidemin

Fredag 25 maj, 17.00-19.00 – Konstens roll i samhället
Lördag 26 maj, 16.00-18.00 – Kropp och berättelse + Scenkonstvandring 18.30
Söndag 27 maj, 13.30-15.45 – Rum för konstnärligt utvecklingsarbete
Måndag 28 maj, 17.00-19.00 – Konsten i det sociala perspektivet

 

Omslagsbild: Från Kastratet#3: CUCK. Foto: Ina Winther Åshaug

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *