vinnaren_banner

Veckotips GBG: Inga kval


Veckotips Göteborg: Vecka 18

Förutom Vintern rasat och Upp till kamp så kommer göteborgsveckan med scenkonst som ger oss kämparglöd, feministiskt skoj, fräschhet och medborgardeltagande. Vi tackar och bockar.

 

Vinnaren tar allt

Den politiska kabarén Vinnaren tar allt har spelats på Malmö stadsteater under, men nu gästar den Göteborg och Göteborgs stadsteater, passande nog så här under 1maj-veckan.

Föreställningen ställer frågor som – vad innebär det att vara medborgare? Måste man vara medborgare? Är det bara rättigheter eller också skyldigheter?

Medverkar gör Nina Persson, Thomas Öberg, Kristin Amparo och Moto Boy med flera i Medborgarbandet.

I denna rykande aktuella politiska kabaret levererar Medborgarbandet sylvassa dramatiska texter med humor, extravagans och engagemang. Ett tjugotal medverkande bidrar till myllret på scenen med ett liveband, artister och akrobater, kända och okända med viljan att lyfta kollektivet. Det är good old entertainment!

 

Göteborgs stadsteater

Fredag 4 maj, 19.00

Lördag 5 maj, 18.00

Söndag 6 maj, 15.00

 

Feminist Comedy Night

En ny komediklubb ser dagens ljus! Och det är inte bara klassisk stand-up vi snackar här, klubben Feminist Comedy Night ger oss impro, drag, burlesk och Italo-disco i en fantastisk blandning. Som de själva beskriver det:

A fierce evening with 13 gäris and icke-binäris serving you improv, drag, burlesque and Italo-disco at club Oceanen!

Förutom ett fullspäckat comedy-set på scenen, så blir det efterfest som serverar oss eufori och in på småtimmarna. Kul!

 

Oceanen

Fredag 4 maj, 20.00

Fri entré och 20+ (det finns en under 20-lista, mer info i eventet)

 

Total fräschhet

Samtiden brinner! Trion Anton Hellström, Ossian Melin och Filip Aladdin är tillbaka med del 2 i sin trilogi Total trilogi som “rör sig ledigt mellan genrer, med en stringent tematik kring gudslängtan, nonsenskonst och en desperat jakt på sunda fadersgestalter.”

Jag har faktiskt inte riktigt koll på denna trio, och jag pendlar mellan att tycka det låter hyfsat kul och ganska trist, men enda sättet att få veta var jag står är ju att dra dit och kolla!

Med en märklig, absurd och smygande humor ser föreställningen på vårt samhälle med ett par kalejdoskop-glasögon där det allra minsta och det allra största hamnar sida vid sida. En liveskildring som för tankarna till samtidens fria mediaflöde.

Föreställningen är en samproduktion med Göteborgs stadsteater.

 

Göteborgs stadsteater

Fredag 4 maj, 19.00

Lördag 5 maj, 18.00

Spelas därefter tom 26 maj

 

Receptionen öppnar hotell och tehus i Jugendhuset

Arkitekten Pierre Mosser och curatorn Henrik Sputnes har gått samman och skapat ett modulbaserat hotell för medborgardeltagande. Här bjuds vi in till tehus där vi kan mötas i en fantastisk miljö formgiven av modeskaparen Majli af Ekenstam.

Arkitektur möter social hållbarhet möter design möter reflektion och medborgardialog. I like.

Receptionen är en modulbaserad hotellverksamhet som arrangerar övernattningar i vakanta rum och på offentliga platser – en gestaltad livsmiljö öppen för lek, utforskande och gemensamt omhändertagande. Receptionen är ett försöksområde, i ständig omvandling, som tillsammans med medborgarna angriper frågor som rör demokrati, självorganisering och social hållbarhet.

Kl 15.00-19.00 är tehuset öppet för allmänheten, därefter är tehuset reserverat för boende som kan spendera natten (tyvärr är boendet fullbokat för denna gång).

 

Jugendhuset, Föreningsgatan 2

Lördag 5 maj, 15.00-19.00

 

Omslagsbild: Från Vinnaren tar allt. Foto: Mats Bäcker.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *