warrior3

Veckotips GBG: Världsmästerskap och krigare


Publicerades 2019-02-17

Veckotips Göteborg: Vecka 8

Veckan i Göteborg bjuder på glittrig gala, pratad poesi, imponerande impro och krigande koreografi.

 

 

Scenkonstgalan 2019 + Galaklubben

Äntligen är den här! Scenkonstgalan! En glittrig, bubblig kärleksförklaring till scenkonsten! Vid den pampiga porten till Stora Teatern rullas den röda mattan fram och leder dig in till allt vad en gala bör ha: glamour, förväntningar och storslagna hyllningar.

Scenkonstgalan; det svenska scenkonstpriset som sätter fingret rakt ned i samtiden, får oss att tappa greppet om tid och rum och låter våra känselspröt explodera. Och efter det – välkomna till Galaklubben – Scenkonstgalans officiella efterfest!
Stora Teatern (Scenkonstgalan) / Scandic Rubinen (Galaklubben)

Måndag 18 februari

18.00 – 22.00 Scenkonstgalan

22.30 – 01.00 Galaklubben

 

Spoken word på Folkteatern

Göteborgs Poetry Slam är tillbaka på Folkteatern med en öppen scen för poesi och stans bästa bokade akter! Under fem kvällar i vår hör vi fängslande texter från såväl oupptäckta berättare, svenska och internationella mästare i poetry slam som etablerade bokpoeter. Här blandas nyfikna debutanter med världsnamn inom genren, allt under ledning av scenpoeten och författaren Olivia Bergdahl. Kvällens poeter: Athena Farrokhzad, Oskar Hanska, Frej Haar.

Vill du delta på den öppna scenen med en dikt? Dikten får inte vara längre än 5 minuter, och du säkrar din plats genom att skicka ett mail till: gbgpoetryslam@gmail.com

 

Folkteatern

Onsdag 20 februari, 19.00

Fri entré

 

VM i Impro med Patti Stiles

Improverket bjuder in till (göteborgskt) världsmästerskap i improvisationsteater! Denna gång på engelska, då improlegendaren Patti Stiles gästar, för att tillsammans med några av Göteborgs alla fantastiska improvisatörer kärleksfullt tävla på liv och död! På 2Långs scen ställs de mot varandra – alla spelar lika många scener och efter två stringent kaotiska akter utses världens bästa Göteborgs-improvisatör!

 

2lång

Onsdag 20 februari, 18.00

Tävlingen börjar 19.30

 

 

Warrior

Anne-Mareike Hess tar med oss på sin resa för att bli en krigare. Inifrån en förvrängd men ändå mjuk ljudbild uppstår en djupt poetisk bild av mänsklig bräcklighet och inre sammanfall. En dansande kropp fångad i en evig kamp med sina känslor. Efter Synchronization in process (2016) och Give me a reason to feel (2017) är Warrior det tredje stycket i samband med Mareikes utforskning av den “emotionella kroppen”.

Efter föreställning serveras en vegetarisk middag!

 

Skogen

Torsdag 21 februari – lördag 23 februari, 19.00

 

 

Omslagsbild: Krigare, Anne-Mareike Hess.


Om Emma Axberg

Emma Axberg är en skribent & scenkonstnär bosatt i Göteborg. Hon hatälskar att det händer så mycket fantastiskt i Göteborg varje vecka och att en omöjligt kan uppleva allt. Försöker ändå finna lugn och glädje i tanken att ”Ingen kan uppleva allt, men alla kan uppleva något”.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *