Rapture_banner

Veckotips GBG: Här


Publicerad 2019-01-28

Veckotips Göteborg: Vecka 5

Göteborgsveckan ger oss poesi, kortfilmer och konst! Här får vi allt vi behöver – det blir både skandinavisk konstpremiär och fördjupande samtal, lyxigt värre!

 

 

P U B POESI ETT

Sami Aidi startade Pubpoesi 2018, med intentionen att ha poesiuppläsningar i en mer avslappnad miljö än föreläsningssalar eller bibliotek. Nu på tisdag är det dags för den allra första, och den tar plats på Bar Kino. Sex olika poeter kommer då ägna max fem minuter åt att framföra sina alster.

De poeter som medverkar under denna premiär är: Helena Fagertun, Jesper Brygger, Johan Eriksson, Donia Saleh, Sami Aidi och Elise Ingvarsson.

För alla som vill njuta av poesi, utanför finrummet.

 

Bar Kino

Tisdag 29 jan, 20.00

Fri entré

 

Poetry Slam

För den som hellre själv vill vara den som framför sin poesi till publik, så sätter nu vårens poetry slam på Musikens Hus igång. Poeter har tre minuter på sig att läsa upp sina alster. En jury från publiken sätter sen poäng på poeten, och den övriga publiken reagerar ljudligt på både poesin och juryns bedömning av den. Deltävling nummer ett är nu på söndag på Café Hängmattan i Musikens Hus.

 

Café Hängmattan

Söndag 3 feb, 18:00

Fri entré

 

Kortfilm & Samtal

I samband med Göteborgs Filmfestival har Akademin Valand ett eget filmprogram. Alla dagar klockan 19 visas en kortfilm som behandlar ämnen som exempelvis hederskultur, högerextremism, eller fake news. Därefter följer ett samtal på ämnet. Inträdet är gratis och inget festivalpass krävs. Filmer som visas är bland andra Five Minutes Before the End of the World (regi Kevin Luna), Golan (Dewen Myrza) och Sanningssagor (Ida Lindgren).

 

Akademi Valand

Måndag 28 januari – fredag 1 februari, 19.00-21.00

Fri entré

 

Here, Pheobe Boswell

På lördag öppnar Pheobe Boswells soloutställning Here på Göteborgs Konsthall. Boswell föddes i Kenya, växte upp i Mellanöstern, och bor och verkar nu i London. I sitt konstnärskap använder hon sig av den egna kroppen, och sina känslor av rotlöshet under uppväxten, för att utforska frågor om identitet, migration och segregation, och representationen av den svarta kroppen i dagens samhälle. Detta är första gången Boswell har en soloutställning i Skandinavien.

 

Göteborgs Konsthall

Lördag 2 februari, 13.00-17.00 – Vernissage!

Söndag 3 februari, 

På söndag 12.30-13.30 är det guidad visning av utställningen, med Boswell själv. Efterföljs av samtal mellan Boswell, poeten Athena Farrokhzad och konstnären Nina Mangalanayaga, 14.00-16.00 på Göteborgs stadsbibliotek.

Fri entré

 

 

Omslagsbild: Phoebe Boswell – Rapture.


Om Agnes Brusk Jahn

Agnes Brusk Jahn, 26 år från Göteborg, målar abstrakt bildkonst och skriver. Förutom att vara skribent på Scenkonstguiden är Agnes även konstkrönikör och -recensent för Borås tidning, samt praktiserar på Galleri Hammarén. Följ Agnes på instagram: agneselsamatilda

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *