dead_banner

Veckotips GBG: Glödande ögon och eldklot


Veckotips Göteborg: Vecka 50

Vi får saker att hålla oss varma i vinterkylan. Ett sjungande quiz, brinnande eldklot, kåthet och lust, och så berättelsen om en som försöker festa bort det faktum att han skrivit kontrakt med djävulen.

Göteborgs indiekör sjunger ett quiz!

Gillar du quiz? Gillar du sång? Gillar du pop? Då kan du tacka gudarna och din lyckliga stjärna, för idag är det julafton i förtid! Befinn dig på Henriksberg ikväll där Göteborgs indiekör bjuder upp till pubquiz med livemusik! Frågorna kommer att handla om lite allt möjlig, så gör dig beredd på det mesta.

Göteborgs indiekör är kören som sjunger det de själva vill sjunga, som till exempel The Knife, Arcade Fire, Radiohead, Leonard Cohen, Depeche Mode och annat dom ligger dem nära hjärtat.

 

Henriksberg

Måndag 11 december, 19.30

 

Eldshower under Julstaden Göteborg

Gruppen Eldfågel bjuder på värmande eldkonst i julmörkret! De tar plats på olika platser i staden och ger oss hisnande och magisk eldshow som fyller oss med ljus och, ja men kanske också julstämning? Det är bara att svänga förbi och stanna för så länge eller kort du vill.

Eldklot, brinnande stavar, eldsolfjädrar och gnisterregn! Ja, du hörde rätt. Ett möte med den magiska elden och efter det kanske du har värme och kraft nog att klara av resten av mörkermånaderna.

 

Måndag 11 december, 18.00, Gustav Adolfs torg

Fredag 15 december, 17.00, utanför hotell Avalon

Lördag 16 december & söndag 17 december, 15.00, utanför hotell Avalon

Visas även 18 december utanför Stora Teatern

 

Dead

Sugen på något pornografiskt och dystopiskt? Duon Beauty and the Beast, aka Amanda Apetrea och Halla Ólafsdóttir, kommer till Atalante och ger en dansföreställning där de undersöker uttryck för sexualitet, kropp och kön och flirtar med kraften som finns i kåthet och lust.

Det finns en saga som berättar om Beauty and the Beasts fascination av sin egen skugga. De stirrade på den, juckandes, frustandes, pekandes, härjandes, med fladdrande tungor, glödande ögon och blod som rann ur mungipan. Tills deras skugga en dag vaknade, blev levande och sedan åt up dem. Beauty and the Beast är nu ”DEAD”

Och vi kan alla vara lugna  – föreställningen kommer att utföras under samtycke i samförstånd med publiken. Vi får gå med på att vara med på vad som än händer under föreställningen – men vi kan också lämna rummet när vi själva vill.

Det här låter läskigt. Och lockande. Och läskigt. Och för spännande för att missa.

 

Atalante

Fredag 15 december & lördag 16 december, 19.00

 

Gösta Berlings saga

Mörk vintertid kräver sitt skräckromantiska äventyr! Göteborgs Stadsteater maxar ensemblen, teatermaskineriet, skräcken och skrönorna i denna version av Gösta Berlings saga.

I den kalla julaftonsnatten sluter Gösta, starkast och svagast bland människor, ett kontrakt med djävulen. Han säljer Majorskans själ för att få behålla sin egen. Eldad av vinets och kärlekens rus- försöker han festa bort sin sorg och skam.

Det blir tre brakfester, tre urstormar och tre omvälvande förälskelser. Och mer: Häxor, kannibaler och zombies, vargar, ugglor och lodjur! Blod, eld och piskande snöstorm! Rasande romantik, och lustfyllt obehag. Brr!

I rollerna ser vi bland andra Jakob Eklund och Adam Lundgren.

 

Göteborgs Stadsteater

Fredag 15 december, 19.00 – Premiär!

Lördag 16 december, 18.00

Spelas därefter tom 15 februari

 

 

Omslagsfoto: Från Dead. Foto: Märta Thisner. Visas här beskuren.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *