abject_banner

Veckotips GBG: Genus, begär och bussresa


Publicerades 2019-09-09

Veckotips Göteborg: Vecka 37

Njutning och avsmak. I veckans tips kastas vi mellan känslotillstånd och köttsligt begär. För att återhämta oss åker vi på konstcharter i Sjuhärad.

 

 

Genus, patriarkala system och andra söta ämnen

… eller CAKE, som är namnet på det samarbete mellan Edward Cabral och Matt Lambertsom nu visas på Four. Här får vi ett samtal om genus, utsmyckning, överflöd och sötma, hur det både kan skänka njutning men också bli betungande eller till och med väcka avsmak.

Projektet innehåller bilder av Christine Fielder, dekorerade och dekorerande siliconobjekt, bakelser och ett performance där arbetena bärs, kakor och bakelser konsumeras och tankar och idéer kring genus, patriarkala system och andra söta ämnen avhandlas.

CAKE visas på Four som en del av GIBCA Extended 2019.

 

Four

Onsdag 11 – fredag 13 september, 12.00-18.00

Lördag 14 september, 12.00-16.00

Utställningen är öppen tom 28 september

 

 

Abject of Desire

Shirley Harthey Ubilla gästar Folkteatern med sitt danssolo Abject of Desire, som hon skapat tillsammans med Hanna Kisch. Här riktas fokus på frågor rörande lesbiskhet och vithet.

I Abject of Desire porträtteras ett agentskap som ständigt förhåller sig till motsägelsefulla processer. Genom att göra en annanhet vill Shirley Harthey Ubilla styra voyeurens blick som här blir spegeln av subjektet. I strävan efter ägandet av jaget förkroppsligas det köttsliga begäret genom förlängningar och förskjutningar av det annars avskydda.

Shirley är annars verksam i Stockholm där hon arbetar som performer, koreograf samt som huvudlärare i streetdance vid Dans och Cirkushögskolan. Hon är också en av medlemmarna i dans- och performancegruppen JUCK.

 

Folkteatern

Torsdag 12 & fredag 13 september, 18.30

 

GIBCA Extended 2019 // chARTerbus // Art Center Sjuhärad

Här kommer lite oskämmigt pluggande av eget arrangemang! På söndag bjuder Art Center Sjuhärad på gratis busstur runt i vackra Sjuhärad och sen tillbaka till Göteborg. Det är vår konsthall i Bollebygd, Boy konsthall, som har gått samman med Rydals museum, Internationellt Vävcenter Sjuhärad, Nycirkusfestival Rydal och Future Utopia Community Key i Uddebo och skapat Art Center Sjuhärad – allt med fokus på att dela resurser för att skapa hållbarhet för den rurala konsten.

Bussresan tar oss till Bollebygd där vi kikar in utställningen Brutna länkar och externa hårddiskar (Ida Brockmann), på Rydals museum tar vi del av det posthumanistiska konstprojektet Skimmer och härvor i Viskadalen (Theo Ågren, Thomas Laurien) och i Uddebo går vi en virvlande tur med Future Utopia Community Key i spåren av deras erfarenheter från den gångna säsongen.

Längs vägen blir det konstnärssamtal, underhållning, guidad tur och förfriskningar! Och om det inte var nog så bjuds alla på lunch och fika (yes, helt gratis!).

Förbokning krävs! Och just nu är det fullbokat, men håll koll på uppdateringar, fler biljetter kan släppas…

 

chARTerbus

Upphämtning: Bussfickan utanför Stora Teatern, 9.00

10.00 – 11.00 Boy konsthall, Bollebygd (möjlighet att hoppa på här)

11.30 – 14.00 Rydal + lunch

15.00 – 16.30 Uddebo

16.30 – 18.00 Hemfärd till Göteborg via Bollebygd

 

 

Omslagsbild: Abject of Desire. Foto: Hanna Kisch.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *