Ynvild2_banner

Veckotips GBG: Freaks, konst och lastbilar


Veckotips Göteborg: Vecka 22

Det blir ett veckotips som tar ut svängarna – för vi breddar oss rent geografiskt. Vi drar till Dalsland, Vårgårda, Kungsbacka och Göteborg.

 

OH GRÄVLING WHERE ART THOU

“Hur blev det när du som var så vanlig, blev riktigt, riktigt känd?” Den frågan ställs OH GRÄVLING WHERE ART THOU, en föreställning som handlar om Dig. Och om integritet, freaks och kändisskapets pros and cons.

Minns du din saccosäck? Känslan av att vara utanför? När du spelade Snake på din Nokia 3310?
När du tappade ditt soundtrack men hittade din grej?

Du bjuds härmed in till två unika tillfällen då vi dammar av ditt minne.

Erika Lindahl har skrivit manus, för regin står Felicia Stjärnsand, på scen ser vi Hanna Källdin, Frida Boson och Ellinor Jonsson, och musiken är skapad av Sabina Wärme.

I biljetten ingår också en välkomstskål – festligt!

 

Kajskjul 46, Göteborg

Torsdag 31 maj & fredag 1 juni, 19.00

 

 

Strykjärnet & döden

Teatergruppen KUST har tidigare experimenterat med surrealism, thrillers och buskis – nu tar de sin an komedin! “Strykjärnet och döden är dock inte en helt vanlig komedi men ändå så nära det går att komma” meddelar gruppen som heller inte är en helt vanlig teatergrupp, men ändå så nära det går att komma.

Strykjärnet & Döden flyttar oss tillbaka till 80-talet i en vansinnig och rapp komedi som stryper alla förväntningar. Handlingen kretsar kring Olof (Andreas Scheffel) som fyller år och blir firad av sin gravida fru Viktoria (Anna Nordkvist) och deras gemensamma ovän Frida (Victoria Forsberg). Eller blir han det? Den här dagen verkar allt annat än Olofs födelsedag stå i centrum.

 

Alléteatern, Kungsbacka

Söndag 3 juni, 15.00

Spelas därefter 10 juni samt 16-17 juni

 

Skogsfesten

Jag slänger in en festival i mixen! Och inte vilken festival som helst – Skogsfesten ger oss förutom de fantastiska musikakterna (tex Wildhart, Kristina Issa och Sara Parkman) även konst, folkbildning, nattdans, hållbarhet, miljötänk och snälla personer.

Skogsfesten är en tredagarsfestival som vill skapa en vänlig, rolig och tillåtande plats utan att miljö och liv tar skada. Skogsfesten vill göra det möjligt att skapa el av sol, byggnader och mat av svinn. Vi kan allt om vi bara hjälps åt och delar kunskaper med varandra.

Hur bra? Så bra. Och om en kikar i konstprogrammet så ser en ju att en inte kommer bli besviken. Här hittar vi bland andra Stella Palm och Susanna Antonsson, som kör en miniutställning med en minivernissage där det serveras tilltugg i miniformat, Oona Libens, en svensk-belgisk konstnär vars verk rör sig i hybridlandet mellan film, skuggteater, pseudo-vetenskap och poesi och Tilda Kohls och Samuel Lidskog som bygger den kojan de alltid ville ha som barn.

 

I en skog ca 25min per fot från Lästviks Säteri, Dalsland.

Torsdag 31 maj – lördag 2 juni

Bor du i Stockholm eller Göteborg kan du åka med fantastiska RättBuss direkt in på festivalområdet!

 

Gothenburg Truck Meet //// Sugen på konst & lastbilar?

Jag vill tipsa om en kul grej där jag själv har ett finger med i spelet, för varför inte! Projektet Avtryck, som experimenterar med att sätta ihop konst och aktivism på olika oväntade platser i pop up-format gästar nu Gothenburg Truck Meet i Vårgårda!

Gillar du skinande lack och kromade plåtar och är sugen på att se vad som händer när konst möter lastbilar? Då är detta något för dig! Du kan bara komma och kika in vad som görs på plats, eller så kan du själv vara med! Det blir bland annat kreativ verkstad under ledning av konstnären Yngvild Saeter (se omslagsbilden), lastbils-kik och guidad tur med lastbilschauffören och konstnären Martin Fridén och tid att göra egna och gemensamma performance, manifestationer eller registreringsnummerspoesi.

Och något av det bästa! Vår Avtryck-veteranlastbil från 1973 är på plats, gul och med oändliga möjligheter när vi tar vi avstamp i situationsbaserad etik, konst och dialog.

Vill du vara med? Dyk bara upp på plats eller mejla elin@kulturungdom.se

 

Tånga Hed, Vårgårda

Lördag 2 juni, 10.00-19.00

 

Detta var sista veckotipset för säsongen, nu går just det här formatet på sommarlov. Veckotipsen är tillbaka igen i vecka 36. Misströsta inte, tipsen kommer inte sluta rulla in, bara klä sig i en mer somrig skrud.

 

Omslagsbild: Yngvild Saeter

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *