_52A0249

Veckotips GBG: En fantastisk maskin


Veckotips Göteborg: Vecka 6

Detta är kunskapens vecka i Göteborg! Du kan få bli musikalproffs, lära dig hur du kan vara tuff även fast du inte mördar dina kompisar, bli expert på kommunikation samt få fundera på mansrollen.

 

Next Stop: West End #10

Jag måste såklart tipsa om säsongsstarten av vår långkörare Next Stop: West End som är en kväll full med musikal. Varje kväll är unik, nya grymma musikalartister sjunger okända och kända musiklåtar på scen och publiken får gnugga geniknölarna i ett lagom nördigt musikalquiz. Kvällen till ära kommer konferencier-Rasmus att sjunga om löss och tillsammans så ska vi riva av Take me or leave me från den moderna klassikern RENT. Dessutom är det lillelördag, så kom och fyll glaset med något lyxigt och njut!

 

Kvartersscenen 2lång

Onsdag, 7 februari, 19.30 

 

TUFF2

“Simon chippen Svensson och Armann Hreinsson bor i den laglösa staden Malmö vilket har format deras humor till att bli rå och farlig. Men med TUFF 2 vill de visa att man kan vara tuff även om man inte mördar sina kompisar med uzis eller säljer droger.”

Detta är den fristående uppföljaren till TUFF som verkligen gjorde succé runt om i landet. Simon Svensson är med och driver produktionsbolaget Under Produktion som bland annat står bakom podden Della Monde och den lite hemliga ståuppklubben Under jord i Malmö. Bra grejer med andra ord! Nu kommer TUFF2 till Göteborg och Henriksberg tack vare Ståuppklubben, så missa inte detta!

 

Henriksberg

Fredag, 9 februari, 19.00

 

Signalisterna

Barnföreställningen som både är uttagen till bibu och nominerad i kategorin Årets magi på Scenkonstgalan 2017 förlänger spelperioden och spelar även nu i vår. Det är Masthuggsteaterns Signalisterna som kör lite helgföreställningar nu i veckan. Detta handlar den om:

“Signaler och meddelanden strömmar in. Från en nyckelpiga, från en renflicka, från en vulkan och från en snigelbror i ensamt skal. Alla behöver de hjälp. Och så hörs en okänd signal långt, långt bortifrån: Är det en stjärna som sänder?! En ny arbetsdag har just börjat för Signalisterna, avdelning 415.

Ofta här i världen förstår man varann på en gång. Men ibland blir det problem, trassel, oroligt, ensamt. Då griper Signalisterna in, de är experter på kommunikation och till sin hjälp har de en fantastisk maskin.”

Det är dansteater med underbara ljud, dessutom ser scenografin helt magisk ut. Masthuggsteatern är experter på att ta barnen på allvar och skapa modern teatermagi och allt tyder på att Signalisterna inte är ett undantag.

 

Masthuggsteatern

Lördag och söndag, 10-11 februari, 14.00

 

Dockpojken

Vad sägs om nyskriven dans- och berättarföreställning i helgen? Jo, men man tackar svarar du.

“Dockpojken är berättelsen om Pojken, och hans docka Magdalena. Pojken och Magdalena leker tillsammans i Pojkens trygga rum. Men ibland måste Pojken gå ut ur rummet och en dag när han kommer tillbaka är han förändrad. Pojken vill inte längre leka de vanliga lekarna med Magdalena. Han vill leka krig.”

Är du över 5 bast så passar denna föreställning, både för den som fortfarande är barn och för vuxna. Det är Emma Axberg som står för manus och regi och Nina Ilmonen och Hampus Rudqvist som står för dans och koreografi. Jag tippar på att detta blir tänkvärt och fint och något som kan ge bra och nyttiga samtal efteråt.

 

Kulturhuset Kåken

Söndag, 11 februari, 14.00

 

Omslagsbild från Signalisterna. Fotograf: Jonas Jörneberg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *