karolinkent_banner

Veckotips GBG: Charterresa i nutiden


Veckotips Göteborg: Vecka 19

Göteborg ger oss konstcharter, klädmärkesrelease, bubbel, kvinnor som förändrar världen, underjordiskt kändispar och kritik av prestationssamhället. Följ detta veckotips och du skall icke ha det tråkigt.

 

Release av klädmärket WHO is Sebastian Rudolph Jensen

Den 9 maj är det öppning för grupputställningen CHARTER där tretton studenter från Akademin Valand visar nya konstnärliga arbeten.

WHO IS är Sebastian Rudolph Jensens bidrag till grupputställningen, en release av klädkollektionen WHO IS SEBASTIAN RUDOLPH JENSEN på solariet Vasasol.

Kollektionen består av sweatshirts, t-shirts och kepsar i svart, vitt, grått och orange som tillverkas i begränsad upplaga. Kläderna är inte till salu, de är tillgängliga till en utvald grupp personer. Efter releasefesten fortsätter verket genom etablering av varumärket på hemsidan, sociala medier och personer som bär kläderna.

Det bjuds på bubbel! Vilket ju är ett yay! Och om du också vill kika in resten av utställningen så kan du passa på att åka charterbuss (!) den 9e klockan 14.00. Den avgår från Akademin Valand, Vasagatan 50.

 

Vasasol

Tisdag 9 maj, 16.00

 

Minns du Zenobia?

Altitudteaterns Minns du Zenobia? var nominerad i kategorin Publikens röst till Scenkonstgalan 2017, där nomineringen lät så här:

En mycket viktig föreställning om starka kvinnor i historien som inte fått en plats i historieböckerna. Både rolig, sorglig, stark och utbildande, spelad av en sprakande ensemble. Föreställningen tar sig an svåra teman utan problem, den kastar vårt fasansfulla förflutna rakt i våra ansikten, för att senare omfamna oss, lappa om oss med lite skratt och ge oss hopp. Beundransvärt och starkt.

Ni hör ju, det här är en föreställning som bör ses – och nu får alla gbg-are chansen!

Altitudteatern intar Teater Jaguar och ger oss chansen att möta kvinnorna som förändrade världen.

 

Teater Jaguar

Fredag 11 maj & lördag 12 maj, 19.00

 

Musikföreställning: Way Down

Är du redo för en underjordisk resa? Känns solen för glättig och du vill ha något som stämmer överens med ditt inre mörker? I den här musikföreställningen möter Eurydike och Orfeus (ett kändispar från grekisk mytologi) djupt ner under jord. Det blir live-projektioner och storslagna musiknummer! Låter riktigt mustigt, mörkt och härligt!

Eurydike är hungrig. Det ryktas om en underjordisk stad bakom höga murar där alla visserligen arbetar hårt men får äta sig mätta. Dock har ingen någonsin kommit tillbaka därifrån. Är hon beredd att ta risken?

 

Kulturhuset Kåken, Stora salen

Lördag 12 maj, 14.00 & 18.00

 

Nutidens epidemi

Dansaren Karolin Kent utforskar, tillsammans med kostymdesignern Linnea Bågander och filmaren Donovan Von Martens, nya estetiska uttrycksformer i skärningsfältet mellan visuell konst, performance, somatisk praktik (typ kroppslig praktik) och textilarkitektur i en utställning om “kroppen som en väg till en försonade trötthet”.

Vi lever idag i ett prestationssamhälle där stress, oro och livsleda är regel snarare än undantag. För mycket positivitet i form av överproduktion, överprestation och överkommunikation har skapat obalanser i oss och våra samhällen. Kravet på att ständigt kunna leder till depression och utbrändhet.

Att söka efter vägar bort från utbrändhet och utmattningssyndrom (och att det anses fint att alltid ha mycket att göra) är viktigt. I vissa delar av utställningen får vi besökare vara delaktiga i utforskningen, som i den storskaliga textilskulpturen Inside/Outside som presenterar kroppen för vila, lek, kontemplation och samvaro.

Ett annat tips, som dock inte sker denna vecka, är att kika in och tipsa om workshopen för personer med erfarenhet av arbetsrelaterad stress som hålls den 16 maj.

 

Järnhallen, Ringöns konsthall

Lördag 12 maj, 13.00-17.00

Söndag 13 maj, 12.00-16.00

Öppen tom 20 maj (se eventet för fullständigt schema)

 

 

Omslagsbild: Från THE WAR AGAINST ONESELF som visas som en del av Nutidens epidemi, Karolin Kent.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *